Ujo kerma

Valion ruokablogi

Maa-artisokkakeitto rakastaa maitoa!

Pakkasten paukkuessa maistuu lämmittävä keitto. Maa-artisokkakeitto sujahtaa talviseksi retkievääksi termospulloon tai juhlavampana annoksena se hunnutetaan maitovaahdolla. Ravintolamaailman tapaan juurekset kypsennetään maidossa, nyt kun se onnistuu niin huolettomasti Valio Kiehu™ maitojuomalla!

Juurekset kylpevät maidossa

Oletko ajatellut, että maitopohjaiseen keittoon tulevat juurekset voisikin kypsentää alusta asti maidossa? Uuden maitoinnovaation myötä se onnistuu helposti, sillä Valio Kiehu™ maitojuoma ei tartu teräskattilan pohjaan. Raaka-aineet keitetään kypsiksi, soseutetaan ja viimeistellään mausteilla sekä voinokareella.

Paahda ja käytä maa-artisokat kuorineen

Yleensä maa-artisokat kuoritaan ennen käyttöä, kuten tässäkin maa-artisokkacappucinon ohjeessa. Keitto voidaan valmistaa myös kuorimattomista, paahdetuista maa-artisokista (ks. video).

maa-artisokkien paahtaminenMaa-artisokat tulee ensin pestä huolellisesti juuresharjalla, ettei hiekkaa/multaa jää juureksen pinnan koloihin. Tämän jälkeen ne halkaistaan ja levitetään uunipannulle. Juuresten päälle laitetaan nokare voita.  Maa-artisokat paahdetaan 200 asteessa uunin ylätasolla, n. 10 min. kevyesti (tarkkaile paahtumista).

Maa-artisokkacappuccino

Maa-artisokkacappuccino

ttttt
b
0
h
8
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton
Vaikeusaste: helppo
o
1h

Valmistusaineet

500  g maa-artisokkaa
5   (n. 200 g) salottisipuleita
1   (n. 150 g) rosamunda-perunaa
8  dl Valio Kiehu™ maitojuomaa
kasvisliemikuutio
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
50  g Valio voita
Maitovaahtoon
2  dl Valio Kiehu™ maitojuomaa

Valmistusohje

  • (Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.)

  • Kuori maa-artisokat, sipulit ja peruna.

  • Kuutioi ne pieniksi kuutioiksi.

  • Lisää kasvikset, maito ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) kattilaan. Keitä välillä sekoitellen n. 30 min tai kunnes kasvikset ovat kypsyneet.

  • Soseuta keitto.

  • Kuumenna ja mausta. Sulata joukkoon voi.

Maitovaahto
  • Kuumenna maitojuoma kasarissa. Vaahdota vispilällä tai maidonvaahdottimella.

  • Annostele keitto ja lisää viimeiseksi päälle maitovaahto. Tarjoa heti.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Maukasta tammikuuta toivottaen,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi