Ujo kerma

Valion ruokablogi

Maa-artisokkakeitto rakastaa maitoa!

Pakkasten paukkuessa maistuu lämmittävä keitto. Maa-artisokkakeitto sujahtaa talviseksi retkievääksi termospulloon tai juhlavampana annoksena se hunnutetaan maitovaahdolla. Ravintolamaailman tapaan juurekset kypsennetään maidossa, nyt kun se onnistuu niin huolettomasti Valio Kiehu™ maitojuomalla!

Juurekset kylpevät maidossa

Oletko ajatellut, että maitopohjaiseen keittoon tulevat juurekset voisikin kypsentää alusta asti maidossa? Uuden maitoinnovaation myötä se onnistuu helposti, sillä Valio Kiehu™ maitojuoma ei tartu teräskattilan pohjaan. Raaka-aineet keitetään kypsiksi, soseutetaan ja viimeistellään mausteilla sekä voinokareella.

Paahda ja käytä maa-artisokat kuorineen

Yleensä maa-artisokat kuoritaan ennen käyttöä, kuten tässäkin maa-artisokkacappucinon ohjeessa. Keitto voidaan valmistaa myös kuorimattomista, paahdetuista maa-artisokista (ks. video).

maa-artisokkien paahtaminenMaa-artisokat tulee ensin pestä huolellisesti juuresharjalla, ettei hiekkaa/multaa jää juureksen pinnan koloihin. Tämän jälkeen ne halkaistaan ja levitetään uunipannulle. Juuresten päälle laitetaan nokare voita.  Maa-artisokat paahdetaan 200 asteessa uunin ylätasolla, n. 10 min. kevyesti (tarkkaile paahtumista).

Maa-artisokkacappuccino

Maa-artisokkacappuccino

ttttt
b
0
Kananmunaton
Gluteeniton
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
1h

Valmistusaineet

500  g maa-artisokkaa
5   (n. 200 g) salottisipuleita
1   (n. 150 g) rosamunda-perunaa
8  dl Valio Kiehu® maitojuomaa
kasvisliemikuutio
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
50  g Valio voita
Maitovaahtoon
2  dl Valio Kiehu® maitojuomaa

Valmistusohje

  • (Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.)

  • Kuori maa-artisokat, sipulit ja peruna.

  • Kuutioi ne pieniksi kuutioiksi.

  • Lisää kasvikset, maito ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) kattilaan. Keitä välillä sekoitellen n. 30 min tai kunnes kasvikset ovat kypsyneet.

  • Soseuta keitto.

  • Kuumenna ja mausta. Sulata joukkoon voi.

Maitovaahto
  • Kuumenna maitojuoma kasarissa. Vaahdota vispilällä tai maidonvaahdottimella.

  • Annostele keitto ja lisää viimeiseksi päälle maitovaahto. Tarjoa heti.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Maukasta tammikuuta toivottaen,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi