Ujo kerma

Valion ruokablogi

Maistuva kesäkakku mansikasta ja basilikasta

Keskikesän tarjoilupöydän kruunaa maistuvan raikas mansikkakakku. Tässä juustokakussa maistuu kesä parhaimmillaan, sillä kakussa on käytetty tuoreita basilikan lehtiä yhdessä makeiden mansikoiden kanssa. Basilikan ja mansikan maut yhdistyvät kakussa koukuttavan herkullisesti tarjoten uuden kiinnostavan maun juustokakkuun.

Tämän kesäisen kakun myötä on loistava aloittaa kirjoittaminen Valion ruokablogissa yhdessä Ilonan kanssa. Minun reseptejäni voi edelleen seurata myös Yummy Baker -leivontablogista, mutta Valion ruokablogissa tarjoan monipuolisesti reseptejä sekä suolaisista että makeista herkuista ja paljastan myös kiinnostavia näkökulmia tuotekehitystyön kulisseista.

Blogin kautta tarjoamani reseptit tallentuvat vieraskauhan alle reseptiarkistoon, joten löydät kaikki tulevat herkut helposti myös sieltä.

Mansikka-basilikakakku

Mansikka-basilikakakku

TTTTT
b
2
h
19
Vaikeusaste: keskitaso
o
45min

Valmistusaineet

Pohja
200  g Digestive-keksejä
75  g Valio voita
Basilikatäyte
1  kpl lime
25  kpl basilikaa, tuore lehti
200  g Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon
½  dl sokeria
4  dl Valio kuohukermaa
5  kpl liivatelehteä
Mansikkakiille
250  g mansikoita
¾  dl sokeria
½  dl vettä
4  kpl liivatelehteä
Koristeluun
tuoreita mansikoita

Valmistusohje

  • Valmista pohja murskaamalla keksit tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Aseta irtopohjavuoan reunus kakkulautasen päälle ja painele keksimuru tiiviiksi pohjalle.

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista täyte puristamalla limen mehu tehosekoittimeen. Lisää tuoreet basilikan lehdet ja soseuta tasaiseksi.

  • Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sokeri sekä lime-basilikaseos. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon.

  • Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja lisää 5 kpl liivatelehtiä samalla sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin jähmettymään.

  • Valmista kiille mittaamalla kattilaan mansikat, vesi ja sokeri. Keitä seosta parin minuutin ajan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi liivatelehdet hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä hiukan, jotta seos ei ole enää kuumaa ja kaada varovasti kakun pintaan.

  • Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Poista irtopohjavuoan reunus ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Herkullista ja aurinkoista kesää!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi