Ujo kerma

Valion ruokablogi

Makoisan mehevät banaani-lattemuffinssit

Löytyykö hedelmäkulhostasi ruskeita ylikypsiä banaaneja? Onnen päivä, sillä se tarkoittaa sitä, että ne ovat täydellisiä herkullisiin muffinsseihin. Rakkaudella leivotut banaani-lattemuffinssit ihastuttavat varmasti myös äidin.

Mitä kypsempi banaani, sitä parempi muffinssien raaka-aine 

Mietin monesti tapoja käyttää ylikypsiä banaaneja, jos ne siihen pisteeseen ovat sattumalta päässeet. No, tästä banaani-lattemuffinireseptistä tuli heittämällä uusi suosikkini, jonka vuoksi voisi melkein banaaneja ihan tarkoituksella kypsytellä vähän yli tai valita suoraan ne kaupan tummimmat yksilöt, jotka eivät monelle ostoskoriin enää kelpaa. Tummentuneet banaanit ovat täydellinen raaka-aine meheville leivonnaisille tuoden niihin syvempää banaanin makua, luonnollista makeutta ja tehden niiden rakenteelle taikoja.

Äidille rakkaudella leivotut

Bananaanimuffissit ovat aina ihania, mutta säväyksellä kahvin makua niistä tulee vieläkin ihanampia. Ja kun kahvi maistuu vielä english fudgelta, on herkullinen maku taattu. Uusi Eila Latte English fudge sopii muuten loistavasti myös leivontaan. Äitienpäiväksi nämä helpot muffinssit on  mutkaton leipoa perheen pienempienkin kanssa ja erityisesti koristelu on se, jossa lapset saavat päästää mielikuvituksensa valloilleen. Äiti ihastuu varmasti!

Banaani-lattemuffinssit

Banaani-lattemuffinssit

TTTTT
b
4
h
10
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
40min

Valmistusaineet

1 ½ dl sokeria
1  dl Valio Oivariini® juoksevaa
munaa
1 ½ dl Valio Eila® Latte English fudge maitokahvijuomaa
½ tl kardemummaa
4  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
1  iso kypsää banaania
Lattekinuski
100  g Valio voita
3  dl tomusokeria
1  dl  () Valio Eila® Latte English fudge maitokahvijuomaa
Koristeluun
nonparelleja
minivaahtokarkkeja

Valmistusohje

  • Sekoita kaikki muffinssien ainekset, banaani kuutioituna tai soseutettuna.

  • Lusikoi taikina muffinipeltiin tai muffinivuokiin.

  • Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä.

  • Valmista lattekinuski: Sulata voi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja maitokahvijuoma. Keitä 5 min samalla sekoittaen. Anna jäähtyä hetki. Pursota kinuskia jäähtyneiden muffinssien sisälle ja valuta loppu kuorrutus muffinssien pinnalle.

  • Koristele nonparelleilla ja minivaahtokarkeilla. Lisää ne, kun kuorrutus on vielä pehmeää.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Mukavia kahvitteluhetkiä ja ihanaa äitienpäivää kaikki äidit!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi