Ujo kerma

Valion ruokablogi

runebergin päivän kakku

Maukasta Runebergin päivää!

Runebergintorttu on klassikkoleivonnaisten aatelia. Leivonnaisen voi pyöräyttää myös kakun muotoon, jolloin tarjottavaa saa isommalle porukalle yhdestä vuoasta. Kakun kruunaa vadelmahillo ja herkullistakin herkullisempi rahkauutuus!

runebergintorttuvuokaRunebergintorttu – helmikuinen herkku - on klassikkoleivonnainen parhaimmillaan. Alkuperäisten torttujen valmistamisessa tarvitaan yksittäisiä metallisia torttuvuokia, joita aika harvasta kodista löytyy. Sen takia on hienoa, että runebergintortusta löytyy ohjesovelluksia niin muffineista peltilevyleivonnaiseksi asti. Tällä kertaa leivos leipoutuu kuitenkin kakun muotoon. Kakku on kerrassaan mainio, sillä tarjottavaa saa kerralla noin kymmenelle hengelle pienemmällä vaivalla, eikä erikoisvuokia tarvita.

Kakkupalasta löytyy tutut maut

Pähkinäisen, punssilla kostutetun runebergintortun kruunaa perinteisesti vadelmahillo. Tässä kakussa sitä on lusikoitu jokaiseen annospalaan kakun pinnalle. Hillosilmän viereen pursotetaan pikeerin sijaan herkullista Valio Irish Cream & coffee maustettua rahkaa, joka kermaliköörimaun saattelemana koristaa ja maustaa kakkupalan. Kakku antaa mahdollisuudet monenlaiseen ja villimpäänkin koristeluun. Varmista kuitenkin, että hilloa on jokaisessa annospalassa. Se tekee kakusta loppusilausta myöden Runebergin nimen arvoisen!

Runebergin kakku

Runebergin kakku

TTTTT
b
4
h
19
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
5h 5min

Valmistusaineet

muna
¾  dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2  dl vehnäjauhoja
¾  dl mantelirouhetta
1  tl ruokasoodaa
¼  tl kardemummaa
1  dl Valio Oivariini® juoksevaa
1  dl Valio kuohukermaa
Kostutukseen
¾  dl kuumaa vettä
½ dl sokeria
1  dl punssia
Koristeluun
1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
1  dl vadelmamarmeladia
8 - 10 kpl tuoreita vadelmia

Valmistusohje

  • Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi.

  • Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon rasvan ja kerman kanssa vuorotellen.

  • Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ø 20 cm:n irtopohjavuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

  • Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.

  • Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta torttu valelemalla kostutuslientä hiljalleen pinnalle kauttaaltaan. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

  • Irrota kakku vuoasta. Pursota rahka kakun päälle esim. ruusukkeiksi tähtityllalla. Pursota vadelmamarmeladisilmät rahkan reunalle. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Herkullista Runebergin päivää!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi