Ujo kerma

Valion ruokablogi

Mifunoi makkaraperunat uuteen muotoon

Miltä kuulostaisi arkiateriaksi tai viikonloppuun maukkaat pannulla paistetut Mifu perunat spydärityyliin? Valmista jämäperunoista ja uusista Valio MiFU® suikaleista nopea ruoka, joka maistuu koko perheelle. Testattu on!

Lähestyvä nälkätilanne ratkaistu!

Meidän koekeittiöläisten työhön kuuluu tärkeänä osana uusien tuotteiden testaaminen ja maistuvien reseptien kehittäminen. Alkuvuodesta saimme työpöydällemme nyt kauppoihin ilmestyvän uutuuden, Mifu suikaleen.

Suurin osa resepteistä ideoidaan työpöydän äärellä, mutta näihin paistettuihin Mifu perunoihin sain idean kotona, kun mietin mitä varmasti maistuvaa ja nopeasti valmistuvaa kokkaisin pian painiharkoista palaaville pojilleni. Jääkaapista löytyi kotitestissä olevia Mifu suikaleita ja edellisen päivän keitinperunoita. Lähestyvä ”kiljuva nälkä -tilanne” ja vähäiset löytyneet raaka-aineet synnyttivät Mifu version makkaraperunoista. Resepti osoittautui kotona menestykseksi ja tuo reseptikuvaankin valmistettu pannu kaavittiin kuvauspäivänä viimeistä murua myöten tyhjäksi. Kannattaa siis kokeilla!

Mifu perunoiden etuna on, että ruoka valmistuu supernopeasti edellisen päivän jämäperunoista ja ne voi hyvin käyttää kuorineen. Huono idea ei ole myöskään keittää pottuja kerralla jo isompi määrä seuraavan päivän Mifu peruna-ateriaa silmällä pitäen. Paistinperunoiden valmistus ei vaadi suuria ruonlaittotaitoja – paloittelu ja paistaminen ovat vaatimustasona.  Paistetuista Mifu perunoista voi versioida myös kunnon spydärin: paista kananmunat annokseen ”bull’s eye” tyyliin, ripaus suolaa pinnalle ja avot – Mifu spydäri on valmis.

Ai mikä Mifu?

Jos Mifut ja mifunointi kuulostavat vierailta, on kyseessä siis kotimaisesta maidosta valmistettu, kuumennusta hyvin kestävä, proteiinipitoinen ruoanlaiton pääraaka-aine. Viime syksynä lanseeratut Mifu ruokarakeet saavat nyt seurakseen suikaleet kahdessa maussa: Original ja Paprika-chili. Kyseessä on koostumukseltaan ja maultaan täysin erilainen tuote kuin ruokarae. Valmiiksi maustettuihin suikaleisiin voi napata pannulla paistopinnan muutamassa minuutissa tai lisätä ne esim. sellaisenaan pataan. Kypsennystä ei siis vaadita – lämmittäminen riittää! Superhelppoa, nopeaa ja maukasta.

Paistetut Mifu perunat

Paistetut Mifu perunat

TTTTT
b
2
Kananmunaton
Gluteeniton
Laktoositon
Runsaasti proteiinia
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
20min

Valmistusaineet

6 - 8 (n. 500 g) keitettyä perunaa
sipuli
3  rkl Valio Oivariini® rasvaa
1  tl  () paprikajauhetta
1  tl basilikaa
½  tl suolaa
½  tl rouhittua mustapippuria
1  pkt  (250 g) Valio MiFU® suikaleita Paprika-chili
3  kpl  (65 g) cocktailkurkkuja Kokeile myös Avaa/sulje
tuoretta ruohosipulia

Valmistusohje

  • Kuori ja paloittele perunat. Hienonna sipuli.

  • Kuumenna Oivariini paistinpannulla. Lisää perunat, sipuli ja mausteet. Paista kevyesti. Lisää Mifu, jatka paistamista kunnes Mifu on ruskistunut. Jos pannu on pieni, paista perunat ja Mifu erikseen ja yhdistä ne sitten keskenään.

  • Leikkaa cocktailkurkut pitkittäin neljään osaan. Lisää ne ja hienonnettu ruohosipuli joukkoon.

  • Tarjoa paistetut Mifu perunat sellaisenaan tai sinapin ja ketsupin kera.

Mifu pyttipannu
  • Paista Mifu perunoiden lisäksi kananmunat "bull's eye" ja mausta ne ripauksella suolaa. Nosta munat annoksien päälle.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Mifunoi maailmasi uusilla suikaleilla!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi