Ujo kerma

Valion ruokablogi

Mifunoi minestrone ja nauti maittava keitto!

Tartu ronskisti kiinni kasviksiin ja valmista maistuva minestronekeitto. Mifunoi minestronekeitosta mehevä, ruokaisa ja herkullinen keitto käyttämällä kinkun sijaan proteiinipitoista Mifu ruokaraetta.

Hei, me fleksataan!

Fleksaaminen eli joustava kasvissyöminen on yleistynyt. Sillä tarkoitetaan sekaruokavaliota, jossa lihan syöntiä ei lopeteta kokonaan, mutta rinnalle haetaan muita proteiininlähteitä. Käytännössä asia ei ole uusi, mutta viime aikoina kasvisten käytön runsas kasvu on herättänyt asian tiedostamisen.  Tähän trendiin vastaa Valio Mifu®, maidosta valmistettu ruokarae, joka on ihan uudenlainen raaka-aine lämpimiin ruokiin. Sillä voi korvata ruoissa esim. paistetun jauhelihan tai broilerisuikaleet. Blogin kasviksia pursuavassa minestronekeitossa Mifu antaa kinkulle huutia!

Keitto sen kun paranee vaan

Itse keitto on helppotekoinen, kunhan ensin on käsitellyt kaikki kasvikset sopivaan muotoon. Ohjeen mukaan valmistuu kerralla keittoa vähän isompi määrä. Ja jos se ei hupene ensimmäisellä atreriointikerralla, on se oikeastaan vaan hyvä - keitto sen kun paranee uudelleen lämmittäessä. Mifu tekee kasviskeitosta ruokaisemman ja näin ruoka pitää nälän pidempään kurissa. Mifu myös helpottaa maustamista, koska sen sisältämä kastike antaa keitolle kattavan annoksen välimeren makuja.

Mifu-minestronekeitto

Mifu-minestronekeitto

TTTTy
b
1
h
32
Kevyempi
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
40min

Valmistusaineet

200 - 250 g valkokaalia
1   (100 g) porkkana
valkosipulin kynsi
2  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1  rkl tomaattipyreetä
1  l vettä
1  tlk  (400 g) tomaattimurskaa
1 ½  kasvisliemikuutiota
1  tl sokeria
½   (150 g) purjoa
1   (200 g) punainen paprika
2   (100 g) varsisellerin vartta
1 - 1 1/2 dl ( 75 g) minipastaa
1 - 2 pak (à 330 g) Valio MiFU® ruokaraetta Välimeren tomaatti
¼  tl rouhittua mustapippuria
1  dl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

  • Suikaloi kaali ja porkkana. Hienonna valkosipuli.

  • Kuumenna rasva isossa kattilassa. Lisää kaali, porkkana ja tomaattipyree. Kuullota sekoitellen 5 min.

  • Lisää vesi, tomaattimurska, liemikuutiot ja sokeri.

  • Keitä kasviksia kannen alla 15 min. Hienonna keiton kiehuessa puhdistettu purjo, suikaloi paprika ja kuutioi sellerit pieniksi paloiksi.

  • Lisää pasta, kasvikset ja Mifu ruokarae. Mausta pippurilla.

  • Keitä 5 - 10 min, riippuen pastan keittoajasta. Tarkista suola.

  • Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

VINKKIVIDEOT:
  • Katso lisää Mifun käyttövinkkejä:

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Mifunoi oma arkesi tai poimi valmiita arkiruokaideoita syksyn sato mielessä,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi