Ujo kerma

Valion ruokablogi

Muista lettukestien suolainen täyte

Ohukaiset, plätyt, räiskäleet, muurikkaletut, pikkuletut… kesän rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ja miksei olisi, sillä ne ovat kesäruokien suosikkilistalla. Letut valmistuvat kesällä vaikka ulkosalla muurikkapannussa ja tarjoiluvariaatioita piisaa. Tarjoa tällä kertaa lettuja suolaisena välipalana tai  pääruokana nopeasti valmistuvan Mifu lettutäytteen kanssa.

Letut ovat kesän suosikkiruokaa ja siksi lettuohjeitakin on moneen makuun tarjolla. Lettujen paisto on kesäjuhlissa jo ohjelmanumero sinänsä ja niiden valmistaminen on usein hyvinkin sosiaalista puuhaa. Lettujen paistaminen kerää helposti poppoon pannun äärelle ja jokainen voi vaikka paistaa oman räiskäleensä itse. Muurkkapannulla voissa paistettuja lettuja ei päihitä monikaan herkku ja ulkosalla letut maistuvat vieläkin paremmilta. Letut tarjotaan useimmiten kermavaahdon ja mansikkahillon kera, mutta kokeile niitä myös suolaisena välipalana tai ruokaisan täytteen kanssa pääruokana. Ja ainahan sitä yksi jälkiruokalettu mahtuu pääruoan päälle - kuulemma jälkiruoalle on olemassa ihan oma vatsa! Eikös lettupino lautasella ja monet täytteet ole se lettukestien idea?

Lettukesteillä maistuvat myös muut kesäiset täytevaihtoehdot, esim. kantarellitäyte ja pinaatti-juustotäyte.

Tomaattinen Mifu lettutäyte

Kesällä moni haluaa käyttää aikaansa muuhunkin kuin ruoanlaittoon. Siksi  lettujen pariksi kehitettiin helppotekoinen Valio Mifu® ruokarakeesta tehtylämmin täyte. Nopea ja maukas täyte syntyy neljästä raaka-aineesta 10 minuutissa. Rentoa kesäruokaa, siinä on ohjeen juju.

Mifu lettutäyte

Mifu lettutäyte

TTttt
b
0
h
2
Kananmunaton
Gluteeniton
Runsaasti proteiinia
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
10min

Valmistusaineet

1  pkt  (330 g) Valio MiFU® ruokaraetta Meksikon pippuri Kokeile myös Avaa/sulje
1  dl tomaattimurskaa , Mutti
½  pussia  (à 150 g) Valio TexMex juustoraastetta
1/2 - 1 dl hienonnettua ruohosipulia tai purjosilppua

Valmistusohje

  • Ravista Mifu rasiassaan hyvin, jotta maustekastike sekoittuu rakeisiin. Paista Mifu kuumalla paistinpannulla harvakseltaan sekoittaen 4 - 5 min, kunnes se on saanut kauniin paistopinnan.

  • Lisää tomaattimurska. Kuumenna. Ota pannu pois liedeltä.

  • Lisää juustoraaste ja ruohosipuli.

  • Tarjoa täyte heti lämpimien lettujen täytteenä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Herkullisia hetkiä lettuillen!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi