Ujo kerma

Valion ruokablogi

Munkit ja pink lemonade - vappu on pian täällä

Kevään juhlakausi kohtaa seuraavaksi vapun. Vapun helpot ja herkulliset munkit valmistetaan croissanteista, täytetään pehmeällä vadelma- ja kinuskituorejuustovaahdolla ja nautitaan hempeän pinkin lemonaden kera. Vappu - tule jo!

Oikotie munkkionneen

Kuuluuko munkkien paistaminen sinun vappuperinteisiisi? 🙋 Täällä kuuluu ehdottomasti ja tänä vuonna ajattelin kokeilla vähän uudenlaista Koekeittiömme reseptiä. Valmiista raakapakasteena myytävistä croissanteista syntyy nimittäin vapun helpoimmat ja rapeimmat munkit. Uppopaistaminen tekee munkista munkin, joten niin nämäkin paistetaan öljyssä sisältä pehmeiksi ja päältä rapeiksi. Kun väliin pursotetaan vielä kinuskinen tai vadelmainen tuorejuustovaahto, niin vappuherkuttelijan unelma on valmis.

Vinkki: todellinen herkkusuu sokeroi nämäkin munkit heti paistamisen jälkeen.

Pirteä pink lemonade - serve chilled

Munkkien kanssa toimii loistavasti pinkki sitruunajuoma eli pink lemonade. Etenkin Amerikassa suosittuun juomaan puristetaan reilusti tuoretta sitruunaa, joka tekeekin juomasta ihanan raikasta. Pink lemonade toimii myös hyvänä pohjana vappudrinkeille.

Vadelma- ja kinuskimunkit

Vadelma- ja kinuskimunkit

ttttt
b
0
h
8
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
30min

Valmistusaineet

6  kpl raakoja pakaste - tai tölkkicroissantteja
Paistamiseen
n. 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
tomusokeria
Täyttämiseen
1  rasia  (200 g) Valio Viola® vadelma tuorejuustoa Kokeile myös Avaa/sulje
1  prk  (150 g) Valio crème fraîchea
2  rkl sokeria

Valmistusohje

  • Sulata croissantit tarvittaessa huoneenlämmössä n. 1 h. Jos käytät tölkkicroissantteja, rullaa ne ensin croissantin mallisiksi. Leikkaa keskeltä kahtia. Tee puolikkaista munkkeja painamalla ohut pää paksumman keskikohdan sisään ja venyttämällä. Munkit turpoavat paistettessa, joten reikä saa olla korostetun suuri.

  • Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa n. 180 asteiseksi. Kokeile kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa,kun leipäkuutio pysyy rasvan pinnalla ja tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.

  • Valmista täyte vatkaamalla ainekset kulhossa.

  • Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.

  • Leikkaa jäähtyneet munkit vaakatasossa kahtia. Täytä lusikoimalla tai pursottamalla valitsemaasi täytettä. Sirota pinnalle tomusokeria.

VINKKI
  • Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta.

  • Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.

  • Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.

  • Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä öljypullossa sekajätteen mukana.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

HOMEMADE PINK LEMONADE

1 dl         sokeria
1,3 l        vettä
10-12     sitruunaa
2 dl         Valio HÖRPPY™ mehujuoma vadelma
⅛ tl         suolaa

  • Raasta yhden sitruunan kuori. Yhdistää sokeri, sitruunankuori ja 1½ desiä vettä kattilassa. Anna kiehahtaa, kunnes sokeri on liuennut ja madalla lämpöä.
  • Purista sitruunoista mehu (n. 6 dl on hyvä määrä). Yhdistä isossa kannussa tai muussa astiassa loppu vesi, siivilöity sitruunanmehu, Valio Hörppy ja suola.
  • Siivilöi mukaan kattilasta lämmin sokeriseos. Sekoita.
  • Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa ja tarjoa jäiden kanssa.

Riemukasta vappua, herkutellaan iloisissa tunnelmissa #yhdessäpöydässä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi