Ujo kerma

Valion ruokablogi

Näin hyödynnät hävikkilaatikot joulun jälkeen

Joululaatikoita ei kannata heittää hukkaan heti joulun jälkeen. Niistäpä valmistuu nimittäin pienellä vaivalla mitä maukkaimmat juuresrieskat. Vastapaistettu rieska maistuu varmasti kaikille eikä samaa jouluruokaa tarvitse tällöin syödä monta viikkoa.

Rakastan jouluruokia ja sitä runsautta kun pöytä katetaan sekä perinteisillä että uusilla herkuilla. Joululaatikot tuovat upean juuresten maun joulupöytään, mutta usein joulun jälkeen ruokaa on vielä yllin kyllin jäljellä ja vaihtelukin jo maistuisi. Joululaatikoita ei kuitenkaan kannata heittää pois vaan hävikin voi hyödyntää kätevästi leivontaan. 

Ylimääräiset joululaatikot saa käytettyä todella näppärästi rieskoihin, joissa muutenkin käytetään usein perunasosetta. Kylmän laatikon voi lisätä taikinaan sellaisenaan eikä rieskojen valmistukseen kulu turhaa aikaa. Vastapaistetut rieskat maistuvat varmasti kaikille ja juuresten maku tuo niihin erityistä maukkautta. Tarjoile rieskat sellaiseen Oivariinin tai munavoin kera, tai leivo rieskoista hiukan isompia ja käytä tortillalettujen tapaan ateriana. Jos välipäivien ateriat ovat jo ennalta suunniteltuja ja ruokaa on reilusti, voi rieskat myös pakastaa ja ottaa sulamaan tarpeen tullen.

Juuresrieskat joululaatikoista

Juuresrieskat joululaatikoista

TTTTy
b
22
Vaikeusaste: helppo
o
30min

Valmistusaineet

5  dl Joululaatikkoa
½  tl suolaa
½  dl Valio Oivariini® juokseva laktoositon
2  dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1  dl ohrajauhoja

Valmistusohje

  • Sekoita kylmän joululaatikon (peruna, porkkana tai lanttu) joukkoon suola, Oivariini juokseva sekä jauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhoja tarvittaessa.

  • Lusikoi taikinasta noin kananmunan kokoisia paloja leivinpaperin päälle. Taputtele taikinapalat jauhotetuin sormin tasaisiksi ja pyöreiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla.

  • Paista 250 °C:ssa noin 12 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet väriä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi