Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää...

Näin muutat annoskokoja oikein!

Reseptin annosmäärää muutettaessa on oltava tarkkana. Valio Koekeittiön ruokaohjeet on kokeiltu toimiviksi reseptissä olevilla raaka-ainemäärillä. Jos muutat reseptin annosmäärää, huomioi mm. seuraavat seikat:

leivonnaiset: vaahdotetut taikinat ja hiivataikinat eivät kestä pitkää seisottamista. Se vaikuttaa leivonnaisten rakennetta heikentävästi.  Ota siis uunisi koko ja paistamiskapasiteetti huomioon, jos suurennat ohjetta.

maustaminen: mausteiden määrää ei aina voi suurentaa suoraan kertomalla. Mausteiden käyttö ja annostelu suurissa annosmäärissä  vaatii omaa harkintaa, maistelua ja kokemusta. Lisää siis mausteita varoen. Joihinkin ruokiin, esim. keittoihin, kastikkeisiin ja pataruokiin voi lisätä mausteita vielä valmistuksen lopussa.

Ruokaohjeiden suurentaminen kertomalla vaatii yleensä ruoanlaittokokemusta. Varmimmin onnistut käyttämällä alkuperäistä Valio Koekeittiössä testattua ruokaohjetta.

Valio Koekeittiö voi vastata ohjeiden laadusta vain alkuperäisessä muodossa.

Älä kuitenkaan säikähdä, sillä useasti ohjeen annoskoon muuttaminen onnistuu ongelmitta. Nauti siis ruoanlaitosta – suuremmallekin porukalle – mutta pidä silmällä edellä mainittuja seikkoja.

Huom!

Annosmäärää muutettaessa pienemmäksi tai suuremmaksi vain raaka-aineiden määrät muuttuvat, valmistusohje pysyy alkuperäisenä. Huomioi tämä esimerkiksi peltien, vuokien tai muiden paistoastioiden tarpeessa sekä määrän että koon osalta. Esimerkiksi kakkupohja, kuivakakku tai vaikkapa pannukakku kuivuu, jos se paistetaan liian suuressa paistoastiassa.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi