Ujo kerma

Valion ruokablogi

Naiset ja kuohuviinitaivas

Lauantaina vietettävä naistenpäivä herätti keskustelun lounastauolla. Naistenpäivää ei juurikaan vietetä Suomessa. Eihän se olisi yhtään pahitteeksi, vaikka meitä naisia huomioitaisiin erityisesti naistenpäivänä.  Hemmotteluun linkittyy yleensä myös ruoka ja juoma. Arvatkaapa, mihin me naiset miellymme?

Paneutumatta sen enempää naistenpäivän synnyn alkuun ja juuriin, löysimme koko lounasseurueen naisten suosikin itsensä hemmotteluun: ”Jotain kuohuvaa ja pirskahtelevaa”. Näinhän se on – kuohuviini vaan jostakin syystä maistuu useimmille naisille. Ehkä se on geeneihin kirjoitettu. Miehillä se olisi varmaankin olut. Ehkä nämä biologiset epäilykset saavat nyt väistyä ja annetaan tilaa hemmottelulle.
 

Hemmottelua kuohuviinin ympärillä

Mielestäni kuohuviineissä yleensä onnistunut valinta on Cava. Nämä espanjalaiset kuplivat juomat päihittävät monesti edullisimmat shamppanjat. Mutta nykyään Alkossa osataan palvella asiakasta niin hyvin, että jos tuumaakaan epäilet valintaa, niin kerro mitä haluat, saat varmasti myyjän avulla parhaan juoman matkaasi.

Kuohuviini sopii jopa ruokajuomaksi läpi aterian. Monissa juhlissa tämä onkin oiva valinta, oli sitten kyseessä istuva juhla-ateria tai seisova juhlapöytä. Toki kannattaa muistaa alkoholiton juoma rinnalle. Kuohuvaista naistenpäivää!

Kuohuviinin kanssa voi tarjota monenlaista pikkusuolaista ja makeaa. Tässä hemmotteluun joitakin ehdotuksia:

Suolaiset makupalat
Täytetyt AURA tuulihatut
Juustogrissinit
Pienet Quiche Lorrainet
Poroquiche

Makeat makupalat
Täytetyt suklaamarengit
Blondies
Viikuna-banaanipizza
Pähkinä-mantelipalat

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi