Ujo kerma

Valion ruokablogi

Naistenpäiväksi: juustokakku keksipinnalla

Naistenpäivänä saa herkutella ja hemmotella itseään. Suussasulava juustokakku vadelmien kera on takuulla naistenpäivän tarjoiluksi sopiva, juhlistetaan sitä sitten perheen tai ystävien kanssa tai omassa rauhassa. Herkullisen maun lisäksi kakusta tekee houkuttelevan sen nopea valmistus. Naistenpäivänä on lupa ottaa rennosti ja sen vuoksi ylimääräistä aikaa ei tarvitse kuluttaa keittiössäkään, sillä tämä kakku valmistuu vartissa! 

Naistenpäivän juustokakku on sopiva nopeaan leivontaan, sillä  kakku syntyy ilman liivatetta vain neljästä raaka-aineeta. Toki kakkua kannattaa koristaa esimerkiksi vadelmasoseella, mutta itse juustokakkutäytteeseen ei turhia lisäillä. Kakku saa pehmeän rakenteen ilman liivatetta, mutta sitruuna sitoo sen sopivasti kasaan. 

Erikoista tässä juustokakussa on myös, että siinä ei ole pohjaa laisinkaan vaan kakku koristellaan keksipinnalla. Paras osa juustokakussa yleensä onkin täyte ja sitähän tässä kakussa riittää. Keksit tuovat kuitenkin rapeutta ja makua täytteen kaveriksi, joten niitä murustetaan kakun pinnalle. Näin kakku saa myös nopean ja näyttävän koristelun. 

Juustokakku keksipinnalla

Juustokakku keksipinnalla

TTTTt
b
16
h
29
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

Vadelmasose
100  g pakastevadelmia
1  dl hillosokeria
Juustokakku
397  g Kondensoitu maito
400  g Valio Viola® vanilja tuorejuusto laktoositon
2  dl Valio Kuohukerma
¾  dl sitruunamehua
Lisäksi
75  g Digestive-keksejä

Valmistusohje

  • Valmista vadelmasose keittämällä vadelmia ja hillosokeria kattilassa noin 5 minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä ja soseuta kevyesti. Anna jäähtyä.

  • Valmista juustokakkumassa vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään kondensoitu maito ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto ja puristettu sitruunanmehu.

  • Kaada valmis täyte leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.

  • Lusikoi vadelmasosetta juustokakun pintaan ja vedä puutikun tai veitsen avulla soseen lävitse kuvioita pinnalle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 1 1/2 tuntia tai seuraavaan päivään.

  • Murusta keksit kakun pintaan ennen tarjoilua.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi