Ujo kerma

Valion ruokablogi

Napataan taas arjen rytmistä kiinni

Päiväkodit ja koulut ovat taas täyttyneet uusista aloittajista ja jo rutinoituneemmista kävijöistä. Monen pienen koululaisen ja etenkin päiväkotilaisen on ehkä vaikea ymmärtää, miksi vanhemmat taas hurahtavat töihin ja hänet itsensä viedään hoitoon.

Moni koululainen taasen saattaa jopa odottaa koulun aloitusta. Näkee taas kavereita ja koulupihan uusia tuttavuuksia. Oli se rytmiin palaaminen sitten helpompaa tai vaikeampaa, saa syksyn rutiinien alkaessa usein myös vuorokauden rytmitys selkiytyy ja tällöin olisi hyvä napata taas säännöllisestä ateriarytmistä kiinni. Lomalaisten reissuruokailut, rantamurkinat, lukuisat jäätelötötteröt ja grillimakkarat vaihtuvat säännöllisempään ateriointiin. Tai näin ainakin pitäisi olla.

Lounastauko on lounas ja tauko

Niin kouluissa kuin työpaikoilla on useimmiten lounas, jolle pitäisi antaa oma aikansa ja rauhansa. Monipuolinen ateria rauhassa nautittuna takaa jaksamisen työpäivän loppuun asti ja jopa kotipadalle asti. Lounastauko ei ole pelkkä vatsantäyttömättösessio. Ruokailu ja nimenomaan sen säännöllisyys on yksi kulmakivi kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Usein puhutaan siitä, kuinka koululaiset nykypäivänä jättävät kouluruoan väliin ja syövät mieluummin jotain pikkupurtavaa tai lähibaarin hampurilaista. Tämä on surullista, mutta kuinka moni meistä aikuisista toimii jokseenkin samalla tavalla. Ns. juoksuruokailu on yleistynyt, eli napataan jotain sämpylänpoikasta tai lämmitetään pikainen eines ja syödään se lähes ”juosten” tai työpöydän äärellä. Tällaista voi tapahtua joskus, mutta pidemmän päälle se voi tehdä hallaa omalle jaksamiselle ja vatsan hyvinvoinnille.

Piimän paikka

Itselleni on muotoutunut viimeaikoina lounasruokailussa tapa nauttia aterian päätteeksi lasillinen kylmää piimää. Sen paksumpi koostumus ei jotenkin vain tue pikaista juomista ja hotkimista, vaan sen juo rauhallisesti ja makustellen.  Vaikka lounas olisi vähän hektisempikin, tuo pieni piimähetki tasaa mielen. Ja vatsan. Kokeilkaapa. Jos et ”vielä” ole piimäihmisiä, voi sen makuun totutella esim. tuunattujen piimäjuomien kautta. Lisäksi kannattaa kokeilla. Nykyisistä piimistä löytyy kovin lempeitä makuja, esim. Valio AB ® piimä, joten vuosikymmenten takaiset aika tujutkin makukokemukset voi jättää halutessaan taakseen.

Otetaan rytmistä kiinni ja nautitaan arjen hulinasta!
 

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi