Ujo kerma

Valion ruokablogi

Nauti matcha latte ja häivähdys Japania

Maitokahvijuoma cafe latte on monelle jo arkipäivää, sillä se on löytänyt tiensä kahviloiden ja ravintoloiden listoilta jopa kahviautomaatteihin asti. Nyt nousussa on matcha latte eli japanilaisesta jauhetusta vihreästä teestä valmistettu maitopohjainen juoma.  Se on listattu USA:ssa 2015  ruokatrendien kärkisijoille ja saa nähdä, kuinka nopeasti suomalainen kahvikansa tämän lempeän juoman löytää. Maistamalla se selviää – minä maistoin ja ihastuin. Maista sinäkin!

Matcha on jauhettua vihreää teetä, joka valmistetaan korkealaatuisista teelehdistä. Nämä teelehdet sisältävät runsaasti klorofylliä eli lehtivihreää, joka antaa pulverimaiselle teelle upean, vahvan vihreän värin.  Siksi matchaa käytetään antamaan hienostuneen makunsa lisäksi myös väriä juomiin ja jälkiruokiin.

Muutama vinkki onnistumiseen

Matcha latten valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Onnistunut lopputulos on muutaman pikkuhuomion takana.

Kuumaa, mutta ei kiehuvaa.

Liian kuuma vesi tekee teestä karvaan ja tuhoaa matchan hienostuneen maun. Sopiva veden lämpötila on n. 80 astetta.  Sopivan lämpötilan saat, kun kiehauta veden ja annat sitten jäähtyä noin minuutin.

Kuumenna maito – älä keitä.

Valitse maidoksi täys - tai kevytmaito , niin saat täyteläisen makunautinnon. 

Vispaa jauhe veteen huolellisesti.

Vaikka et omistaisikaan bambusta tehtyä teevispilää (chasen), onnistut silti. Siivilöi jauhe ja sekoita lusikalla voimakkaasti, jotta kaikki jauhe liukenee. Myös käsikäyttöinen maidonvaahdotin sai aivan uuden käyttökohteen. Kokeile!

Nauti rauhassa.

Ota hetki aikaa juoman nauttimiseen, rentoudu. Anna lämpimän juoman tuoda itsellesi hyvä olo.


Matcha latte

2 annosta

2 rkl  vettä
1 tl  jauhettua vihreää teetä, matcha
3 dl  Valio täys- tai kevytmaitoa
1/2 - 1 rkl  sokeria 

Kiehauta vesi. Anna jäähtyä min ajan, n. 80 asteiseksi. Lisää matcha. Sekoita pikkuvispilällä tai maidonvaahdottimella, kunnes liemi on tasaista. Sekoitus onnistuu myös lusikalla, siivilöi tällöin jauhe veteen.

Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa kiehumispisteeseen. Älä keitä. Siirrä sivuun. Lisää joukkoon tee.  Mausta sokerilla.

Kaada kahteen mukiin tai lasiin. Koristele halutessasi siivilöimällä ripaus teejauhetta annosten pinnalle.

Lisää matchan ystäville 

Koekeittiön väki ihastui tähän vihreään taianomaiseen pulveriin. Siksipä lähiviikkoina julkaisemme uuden ohjeen, Matcha-pistaasimacaronsit valio.fi/reseptit  –sivuillamme.

Nautintoa ja hyvää oloa,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi