Ujo kerma

Valion ruokablogi

latte-proteiinijäädyke

Neljän raaka-aineen proteiinijäädyke valmistuu vaivatta

Voiko jääkylmän lempeä latte sulattaa sydämesi?  Uudesta maitokahville maistuvasta proteiinivälipalajauheesta valmistuu helppotekoinen jäädyke, joka valmistuu vauhdikkaankin elämänmenon keskellä.

Neljä raaka-ainetta ja hyvä maku!

Kaikessa arjen tohinassa kaipaa välillä hetkiä herkuttelulle, mutta vähän paremmalla omallatunnolla. Silloin on toiveena, että herkun valmistaminen on nopeaa eikä raaka-aineita ole montaa. Ehkäpä juuri siksi kehittyi latte-proteiinijäädykkeen ohje: neljä raaka-ainetta ja vartti aktiivista valmistusaikaa! Yksinkertaisuudestaan huolimatta kelpaa tämä jälkiruoka nostaa yhtä lailla niin kotiväen kuin vieraidenkin eteen.

1) Vain 9% rasvaa sisältävä Valio vaahtoutuva vaniljakastike tuo jäädykkeeseen kuohkeuden ja sopivasti vaniljaisuutta ja täyteläisyyttä.  Tämä siis vaahdotetaan ensin ja joukkoon lisätään  seuraavat kolme raaka-ainetta ja sitten pakastimeen. Helppoa ja nopeaa!

2) PROfeel maitokahvi proteiinivälipalajauheen kahvin maku kantaa jäädykkeessä yllättävänkin upeasti loppuun asti, sillä siinä on välipalajuomaksikin valmistettuna todella hyvä maitokahvin maku. Harvemmin protskujauhepusseja avatessa tulee vastaan näin herkullinen tuoksu.

3) Täyteläinen pehmeä maitorahka antaa sopivasti hapokkuutta – ja lisää proteiinia.

4) Pisteenä iin päälle upotetaan jäädykkeeseen hitiksi tullutta keksitahnaa, jonka voi halutessaan korvata esim. täytekeksimurskalla tai kakkupaloilla.

Vuoka, kulho, tai vaikka kakkuvuoka

irtopohjavuokaAstialla, johon jäädykkeen valmistat, voit vaikuttaa jälkiruoan ulkoasuun ja sen luomaan fiilikseen merkittävästi. Itse valmistin jäädykkeen irtopohjavuokaan monestakin syystä: siitä se on todella helppo irrottaa ja asettaa tarjolle. Laakeaa pintaa on helppo koristella - halutessa juhlavamminkin. Palat on myös helppo annostella hetken temperoitumisen jälkeen kakkulapiolla.

Monilla saattaa olla kotona tätä tarkoitusta varten varsinaisia jäädykevuokia, jotka voi kaivaa hyvin esiin: kannellisessa vuoassa pakastaminen on siistiä ja ilma-aukon kautta jäädykkeen saa kätevästi kumottua tarjolle. Jos nopeus ja tiskinsäästö on valttia, niin mikään ei estä jäädyttämästä jälkiruokaa suoraan valmistusastiassa (esim. muovikulhossa) ja kauhoa jäädykkeen nautittavaksi jäätelön tapaan. Valmistusastioiden puuttumisesta ei ainakaan jää tämän jälkiruoan tekeminen kiinni :-).

Latte-proteiinijäädyke

Latte-proteiinijäädyke

TTTTT
b
0
Kevyempi
Vähälaktoosinen
Runsaasti proteiinia
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
4h 15min

Valmistusohje

  • Laita leivinpaperi Ø 18 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Voit tehdä jäädykkeen myös jäädykevuokaan tai kelmutettuun kulhoon.

  • Vaahdota vaniljakastike.

  • Lisää joukkoon proteiinijauhe ja maitorahka. Vatkaa, kunnes seos on tasaista.

  • Ota jääkaappikylmästä keksitahnasta lusikalla nokareita ja lisää jäädykeseokseen.

  • Kaada vuokaan.

  • Pakasta kelmulla peitettynä väh. 4 h. Jos jäätelö on pakastimessa pidempään, ota se huoneenlämpöön n. 15 min ennen tarjoilua. Kumoa ja koristele esim. makeisilla tai keksimuruilla.

Proteiinin määrä
  • Annoksessa on 7 g proteiinia, koko jäädykkeessä 40 g.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Ja taas mennään vauhdilla eteenpäin!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi