Ujo kerma

Valion ruokablogi

Nyt mifunoidaan nachopelti

Nachopelti on rentoa ruokaa, joka sopii erityisesti viikonlopun herkutteluun ja illanistujaisten partyruoaksi. Siinä yhdistyy kivalla tavalla napostelu ja lämmin ruoka. Vegeversioidun nachopellin pyörteistä löytyy Mifu jauhista - toimii!

Nachos supreme - texmex-suosikki nro 1

Nachos supreme eli suomalaisen rennosti nachopelti - se tapahtuu keittiössämme säännöllisesti, ainakin joka kolmas viikonloppu se sujahtaa uuniin. Mielestäni juuri nachos supreme on texmex-ruokien ylivoimainen ykkönen. Tällä kertaa jaan teille nachopeltireseptin uudesta Valio Mifu jauhiksesta, joka rauhoittaa nachohimon taas vähäksi aikaa, kunnes huomaat tekeväsi sitä uudestaan ja uudestaan. Ihannenachoissani on ruokaisaa tomaattipohjaista kastiketta, kuplivan kuumaa juustokastiketta, ranskankermaa, avokadoa ja korianteria. Ja ruoan tekstuuri on jotain niin koukuttavaa, osa nachoista pehmenneitä kastikkeiden alla ja osa ihanan rapeita reunoistaan. Nam! Niin ja tosiaan miten se Mifu jauhis pärjäsikään nachojen kaverina  - loistavasti.

Helppoa kun mikä!

Mifut pannulla paistaen ja papusalsa perään. Nachot pellille (valitse perusnachoja mielummin kun maustettuja), päälle kastikkeet ja uuniin. Valio Koskenlaskija Ruoka juustokastikkeet ovat muuten kuin luotuja nachojen kanssa. Paista kuumassa uunissa 8 minuuttia, sama riittää myös simppelin avokadotahnan tekemiseen. Pelti uunista ulos ja päälle korianteria, kevätsipulia, avokadotahnaa, ranskankermaa ja ehkäpä vielä suosikkisalsaasi. Nautitaan rennosti vaikka sormin.

Nachopelti

Nachopelti

TTTTt
b
0
Kananmunaton
Gluteeniton
Vähälaktoosinen
Vaikeusaste: helppo
o
25min

Valmistusaineet

200  g nachos-chipsejä
1  prk  (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruokaa chili
1  prk  (150 g) Valio crème fraîchea
½ dl tuoretta korianteria
Jauhelihakastike
400  g jauhelihaa Kokeile myös Avaa/sulje
150  g paprikaa
1  prk  (380 g) tomaattikastiketta , chili sin carne, Go green
3  vartta kevätsipulia
Avokadotahna
avokadoa
limetti
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Paista jauheliha pannulla. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja tomaattikastike. Anna kypsyä muutama min miedolla lämmöllä. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.

  • Poista avokadoista kivet, lusikoi hedelmäliha kulhoon. Soseuta haarukalla karkeasti. Purista joukkoon limemehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Levitä nachokset leivinpaperille uunipellille. Lusikoi päälle jauhelihakastike. Valuta pinnalle Koskenlaskija ruoka.

  • Kuumenna uunin keskitasolla 250 asteessa 5 - 8 min.

  • Lisää pinnalle avokadotahnaa, crème fraîchea ja hienonnettua korianteria.

VINKKI
  • Jos käytät ohjeessa Valio MiFU® jauhista, käytä paistamisessa n. 1 rkl rasvaa.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Nyt herkutellaan! Kerro kommenteissa, mitä pidit.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi