Ujo kerma

Valion ruokablogi

Ohratto sienimetsän antimista tulee läheltä

Kotimainen versio risotosta valmistuu helposti ja terveellisemmin ravinteikkaasta kokojyväohrasta. Metsäsienet tarjoilevat nyt hienoja makuja! Ne sopivatkin ohraton raaka-aineeksi sekä viimeistelevät tämän herkullisen lähiruoan. Käytä vielä luomuaineksia ja tämä ruoka on todellista ekologista sesonkiruokaa! Jos metsäretken haluaa jättää väliin, löytyy kaupoista ja toreiltakin sieniä nyt sopuhintaan.

Olen aivan hulluna sieniruokiin ja sienestykseen, joten mikäpä olisikaan ollut mieluisampi blogiaihe kuin ajankohtainen sieniresepti. Vuosien varrella sienitietämykseni on myös lisääntynyt, josta kiitos kuuluu äidilleni, joka syksyviikonloppuisin melkein asuu sienimetsässä. Olen oppinut käyttämään metsäsieniä monipuolisesti myös ruoanlaitossa säilöntäoppien lisäksi. Sieniretket ovat syksyn parasta antia ja onnistuvat lähimetsään kivasti myös lasten kanssa.

Ekologista lähiruokaa 

Kotimainen täysjyväohra on upea ja ravinteikas raaka-aine ja mikä parasta, on se risottoriisille erittäin hyvä ja paikallinen vaihtoehto. Sieniohratto tuleekin läheltä: kotimainen ohra, sienet metsästä tai lähikaupan kautta, Valio Luomu ruokakermaa Turengista, Luomu voita Seinäjoelta sekä Luomu goudaa Joensuusta. Todellista ekologista lähi- ja kausiruokaa! Ja nam, miten hyvältä tämä ruoka maistuukaan kirpakkaana syyspäivänä höyryävän kuumana lautasella. 

Reseptivideo ja kuvauskommelluksia

Sieniohraton valmistuksen näyttää tällä kertaa reseptivideo, jonka kuvasimme muutama viikko sitten. Pakko kertoa kuvausten kulisseista, että kesken sienien ja purjon paistamisen, päätti liesi lopettaa toimimasta. Videolta sitä tuskin huomaakaan. Kuvauskeittiön kuumien olosuhteiden johdosta Luomu gouda taas ehti hieman sulaa. Sen taas saattaa huomata videon lopusta raastaessani juustoa valmiin annoksen päälle. :)

Tarjoa ruoka pian kerman lisäämisen jälkeen, jotta se ei imeydy liikaa ohraan ja ohratosta tulee mehevän kosteaa. Tässä reseptissä on käytetty kantarelleja, mutta reseptiin sopivat ihan kaikki ruokasienet.

Sieniohratto

Sieniohratto

TTTTt
b
1
h
90
Vähälaktoosinen
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
45min

Valmistusaineet

2  dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 ¼  l vettä , 1 tl suolaa
200  g esikäsiteltyjä sieniä (tatteja, kantarelleja tai herkkusieniä)
pala (75 g) purjoa (2 dl hienonnettuna)
2  rkl Valio Luomu™ voita
mustapippuria myllystä
1 - 2 dl Valio Luomu™ ruokakermaa
½  tl suolaa
n. 1 dl Valio Luomu™ gouda juustoa

Valmistusohje

  • Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä n. 35 min tai kunnes kypsiä. Sekoita välillä.

  • Valuta vesi pois ja huuhtele lävikössä juoksevalla vedellä.

  • Kuullota hienonnettuja sieniä ja purjoa voissa. Jauha joukkoon hiukan mustapippuria. Lisää valutetut ohrasuurimot.

  • Sekoita joukkoon ruokakerma, anna kiehahtaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hiukan suolaa.

  • Raasta juusto. Ripottele annosten pinnalle.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Herkullisia syyspäiviä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi