Ujo kerma

Valion ruokablogi

helppo nopea joulupuuro

Oikotie jouluonneen: Nopea sekametelisoppa ja helppo joulupuuro

Joulun aikaan riittää vilinää vilskettä ja helinää helskettä! Siksi jouluruokien teossa pienetkin valmistusta nopeuttavat vinkit ovat tervetulleita, luopumatta kuitenkaan hyvästä mausta tai perinteisestä lopputuloksesta.

Joulupuuro ja sekahedelmäkeitto ovat osa jouluruokaperinteitä. Täysmaito, sokeri ja kaneli ovat mieluisa kombo mantelin etsinnän kyytipojaksi, mutta joulun aikaan löytyy sekahedelmäkeiton eli kotoisasti sekametelisopan nimeen vannovia.

Rakenna joulun puurohetket helpommin

Joulutohinoissa ovat vinkit ruoanvalmistuksen helpottamiseen ja ajan säästymiseen tervetulleita. Siksi on hyvä hetki tuoda muutama idea jouluruokien - riisipuuron ja sekahedelmäkeiton - valmistamiseen astetta huolettomammin ja nopeammin. Ehkäpä vinkit kannustavat tarjoamaan riisipuuroa lisukkeineen jopa useamman kerran. 

helppo ja nopea riisipuuro

Jouluisen riisipuuron tarjoamiseen löytyy useita otollisia hetkiä pikkujouluista joulu- ja tapaninpäivään. Valmista ns. ”Kiehu-joulupuuro”eli helppo riisipuuro, jossa pohjaan palamisen riski on minimoitu. Puuron valmistaminen on Kiehulla paljon huolettomampaa, koska tämä maitojuoma ei pala helposti pohjaan. Näin kädet vapautuvat muullekin kuin puuron hämmentämiselle.

sekametelisoppaNopea sekahedelmäkeitto

Sekahedelmäkeiton valmistusta voi oikaista maukkaan Valio luumu-rusinakeiton avulla. Laita pehmeitä kuivattuja hedelmiä paloiteltuna keiton kanssa kuumenemaan kattilaan. Tämän jälkeen on keitosta kiisseliksi matkaa vain suurustamisen verran! Lisää perunajauhoista ja vesitilkkasesta sekoitettu suurus joukkoon samalla sekoittaen ja kiehauta. Siinä se joulun kiisseli on valmis kaveriksi puurolle!

Ohjeemme kiisseli on tehty ilman sattumia, joka voi olla enemmän lasten mieleen (ainakin meidän huushollissa). Kiisseliä voi tarjota loistavasti myös jälkiruokana kermavaahdon tai maustetun rahkan kanssa. 

Nopea luumu-rusinakiisseli

Nopea luumu-rusinakiisseli

TTTTy
b
1
h
24
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
10min

Valmistusaineet

5  dl Valio luumu-rusinakeittoa
1 ½  rkl perunajauhoja
2  rkl kylmää vettä
Jälkiruokamaljat
1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli Kokeile myös Avaa/sulje
piparkakkua

Valmistusohje

  • Kuumenna luumu-rusinakeitto kiehuvaksi.

  • Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi suurukseksi. Lisää suurus samalla sekoittaen ja kuumenna kunnes kiisseli kuplahtaa.

  • Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Jälkiruokamaljat
  • Annostele rahka jälkiruokamaljoihin.

  • Lusikoi päälle kiisseliä. Koristele annokset halutessasi piparkakuilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Ihanaa joulua kaikille Ujo kerman lukijoille!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi