Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää...

Ujo kerma

Valion ruokablogi

Oletko jo maistanut bataattiburgeria?

Nappaa kaupan isoin bataatti, pese se huolellisesti, leikkaa siivuiksi, paahda uunissa ja käytä hampurilaissämpylän tapaan. Hauska vaihtelu ja vähän terveellisempi alkuvuoden burgeri on tässä!

Vaihda hampurilaissämpylä bataattiin

Muutaman vuoden takainen bataattiburgerivillitys tuli jäädäkseen ainakin omiin kokkailuihini ja taas kerran kaupan muhkeat ja jättikokoiset bataatit houkuttelivat tekemään näitä vähän terveellisempiä hamppareita, joissa paahdettu bataattiviipale korvaa sämpylän oikein mallikkaasti. "Bataattisämpylä" on hyvä gluteeniton vaihtoehto tai vaikka jos vain haluat vähentää hiilihydraatteja ruokavaliostasi kuitenkaan luopumatta hampurilaisista. Bataatti tekee hampurilaisesta myös ravintorikkaamman ja ruokaisamman, eikä hampurilaisen kaveriksi tarvita edes perinteisiä ranskalaisia, koska perunaa muistuttava bataatti korvaa samalla nekin. On myös ihan virkistävää välillä vaihtaa se tavallinen sämpylä johonkin vähän luovempaan. Hampurilainen saa luonnetta, ihan uuden ulottuvuuden, oranssin piristävää väriä ja hävähdyksen bataattimaisen makeaa makua. Nam!

Täytä omilla suosikeilla tai poimi hyväksi testattu reseptivinkki

Klassikko bataattiburgerin välissä maistuu kunnon jauhelihapihvi, mutta halusin kokeilla tällä kertaa jotain muuta ja bataattisivujen väliin päätyikin ohuen ohutta broilerinfilettä, Valio Eila®​ grillijuustoa, tsatsikia ja avokadoa. Ja kyllä oli muuten hyvä setti! Tsatsiki varsinkin raikastaa kokonaisuutta kivasti ja grillijuusto vaan toimii tuoden hyvää makua. Tällä kertaa vielä käytin paahtamisen jälkeen bataattiviipaleet parilapannulla, joka antoihin niihin kivaa grillimakua.

Bataatti-kanaburgerit

Bataatti-kanaburgerit

ttttt
b
0
h
4
Vaikeusaste: helppo
o
30min

Valmistusaineet

2  iso bataattia
1  rkl oliiviöljyä
½  tl suolaa
mustapippuria
4  kpl broilerin fileepihvejä
200  g Valio Eila® grillijuusto laktoositon
1 ½  rkl Valio Oivariini® juokseva laktoositon
2  kpl tomaattia
1  kpl punasipulia
ruukkusalaattia
2  kpl avokadoa
Tsatsiki
200  g Kurkku
½  tl suolaa
2  dl Valio kreikkalainen jogurtti
mustapippurirouhetta
1  rkl sitruunanmehua
½  pala valkosipulia

Valmistusohje

  • Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku. Laita se siivilään tai lävikköön. Sekoita joukkoon suola. Anna nesteen erottua pois raasteesta. Hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki aineet. Anna maustua hetken kylmässä bataattihampurilaisten teon ajan.

  • Pese bataatit huolellisesti ja leikkaa niistä n. 1,5 cm viipaleita. Yhteen hampurilaiseen tarvitset kaksi viipaletta.

  • Laita viipaleet uunipellille ja sivele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Paista bataattiviipaleita uunissa 225 asteessa n. 15-20 min tai kunnes harukalla koitettaessa pehmeitä.

  • Paista pannulla kanafileet ja viipaloidut grillijuustosiivut.

  • Viipaloi avokado, tomaatit ja punasipuli.

  • Kokoa hampurilainen bataattiviipaleen päälle, lusikoi väliin tsatsikia ja nosta toinen bataattiviipale hatuksi.

  • Tarjoa esim. valmiiden juuresranskalaisten kanssa.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Ei muuta kun resepti testiin ja kaupan bataattiapajille mars!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi