Ujo kerma

Valion ruokablogi

Överilaskiaispulla on tosiherkuttelijan valinta

Laskiaisena voi eteen tulla valitsemisen vaikeus hillo- ja mantelitäytteisen laskiaispullan väliltä. Ongelma on ratkaistu, kun lautaselle ilmestyy överilaskiaispulla. Se on pullanhimoisen herkuttelijan unelmien täyttymys, sillä se pitää sisällään pehmeän kermavaahdon lisäksi molemmat täytteet!

Ei taida olla pullan voittanutta

Kun tarjolla on tuoretta pullaa, muistaa aina pullan ylivertaisuuden. Olipa kyseessä sitten lapset taikka miehenköriläät, niin tuore pulla maistuu aina. Lieneekö siihen vaikuttaa lapsuuden lämpimät pullamuistot vai vehnäsen kertakaikkisen pehmeä rakenne ja lempeä maku. Tiedä häntä, mutta jokin taika pullassa on. Siksipä laskiaispullat ovat yksi parhaista sesonkileivonnaisista. Kermavaahtoa pursuava tuore pulla on mitä parahin herkku lämpimän maitokaakaon tai kylmän maitolasillisen kera.

Mutta ottaako laskiaispullaksi hillo- vai mantelipullan? Se valinta ei olekaan aina ihan helppo. Siksipä upotin laskiaispullaan molemmat täytteet.

Överilaskiaispullat

Nyt kaksi laskiaispullan  herkullista täytettä - mansikkahillo ja mantelimassa – löysivät tiensä samaan pullaan. Valmista överit seuraavanlaisesti:

  • Leivo pullia laskiaispullaohjeellamme. Tuore pulla on paras pulla!
  • Varaa runsaasti kermavaahtoa –  tässä pullassa se maistuu parhaalta ihan sellaisenaan.
  • Valitse hyvä hillo. Joukkoon voit sujauttaa tuoreita tai kohmeisina puolitettuja kotimaisia pakastemansikoita tuomaan lisää sattumia.
  • Valmista Tuunattu mantelimassa:

1 dl Valio kuohukermaa

1 pkt (150 g) mantelimassaa

1 dl mantelirouhetta - ja tai pähkinärouhetta

Mittaa kuohukerma kulhoon, paloittele mantelimassa joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahtomaiseksi tahnaksi. Lisää mantelirouhe.

  • Leikkaa pulla. Pursota alaosan reunoille rengas tuunatusta mantelimassasta. Annoksesta riittää n. kuuteen isoon pullaan. Lusikoi hilloa keskelle. Laita päälle rutkasti kermavaahtoa.
  • Nosta kansi, nuolaise ja nauti!
Laskiaispullat

Laskiaispullat

TTTTt
b
25
h
942
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h 55min

Valmistusaineet

50  g hiivaa
5  dl Valio maitoa
munaa
2  dl sokeria
1 ½  tl suolaa
1  rkl kardemummaa
14 - 16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
150 - 200 g Valio voita Kokeile myös Avaa/sulje
Voiteluun ja pinnalle
munaa
raesokeria ja/tai mantelirouhetta
Täyte
2  dl Valio kuohukermaa
1  tl sokeria
1  tl vaniljasokeria
mantelimassaa tai mansikkahilloa

Valmistusohje

  • Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon

  • Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

  • Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.

  • Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

  • Leivo taikinasta pullia (paino n. 80 - 90 g). Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.

  • Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta.

  • Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

  • Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.

  • Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai mansikkahillolla sekä kermavaahdolla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Nauti tiistaina hillopulla, sunnuntaina mantelipulla tai molempina överit! Hyvää laskiaista!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi