Ujo kerma

Valion ruokablogi

Paahdettu kurpitsasalaatti hehkuu syksyn väriä

Nyt herkutellaan hehkuvan oranssilla kurpitsalla! Ja todellakin herkutellaan, sillä paahdettu, karamellisoitunut, hieman rapea ja hullun hyvän makuinen kurpitsa on upea raaka-aine syksyn valloittavaan salaattiin. Energisoit sillä vaikka syksyn synkän sadepäivänkin.

Tartu kurpitsaan

Olen vasta viime vuosina löytänyt kurpitsan kotikokkailuihin. Mistä olenkaan jäänyt paitsi kaikki nämä vuodet? Kurpitsa on ihan mahtava raaka-aine, maultaan mietoa ja makean pähkinäistä, kypsänä ihanan pehmeää ja vau mikä oranssin hehkuva väri! Kaiken kukkuraksi kurpitsa on edullista. Oma suosikkini on myskikurpitsa, mutta kauppojen valikoimista löytää usein myös hokkaidokurpitsaa ja jättikurpitsaa. Kaikki oikein loistavia kurpitsalajikkeita.

Parasta paahtamalla

Teit sitten kurpitsasta salaattia, keittoa tai piirakkaa, suosittelen aina ensin paahtamaan sitä uunissa. Paahtamalla kurpitsa saa ihanan aromin ja sen täyteläinen maku syvenee ja tulee parhaiten esiin. Hyvä tapa on kuoria ja paloitella kurpitsa raakana ja paahtaa palat. Näin ne ovat suoraan valmiita vaikka salaattiin tai lisukkeeksi. Kurpitsan voi myös paahtaa kuorineen halkaisemalla sen isompiin paloihin (esim. myskikurpitsan puoliksi) ja pehmeän paahtuneena kovertaa sisuksen raaka-aineeksi vaikka sosekeittoon tai dippeihin. 

Pähkinäiset maut kohtaavat salaatissa

Valmistin blogiin salaatin, jota olen tehnyt monesti vieraille ja aina saanut siitä kehuja. Tämän gluteenittoman salaatin salaisuus onkin pähkinäinen maku, mutta ilman pähkinää. Nimittäin niin kvinoa, paahdettu kurpitsa kuin rucolakin ovat  kaikki pähkinäisen maun omaavia aineksia. Eila salaattijuusto tuo salaattiin ihanaa suolaisuutta ja salaattiannoksen kruunaa helposti uusi käyttövalmis Valio dippi & kastike paprika ja chili jogurtti, joka tuo mukaan pientä potkuakin.

Paahdettu kurpitsa-kvinoasalaatti

Paahdettu kurpitsa-kvinoasalaatti

ttttt
b
0
h
0
Vaikeusaste: helppo
o
30min

Valmistusaineet

2 ½  dl kvinoaa
1  kpl kasvisliemikuutiota
mustapippuria
2  rkl oliiviöljyä
1  kpl myskikurpitsa
180  g Valio Eila® salaattijuusto laktoositon
1  nippu villirucolaa
1  nippu vuonankaalia
1  kpl punasipulia
200  g Valio dippi & kastike paprika ja chili jogurtti 200 g laktoositon

Valmistusohje

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.

  • Kuori kurpitsa, poista siemenet ja paloittele se sopiviksi kuutioiksi.

  • Levitä kurpitsakuutiot uunipellille ja pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

  • Paahda 250 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on saanut paahteista pintaa ja on pehmeää.

  • Hienonna punasipuli pieneksi.

  • Yhdistä salaatiksi kvinoa, sipuli, murennettu Viola salaattijuusto, rucola, vuonankaali ja paahdetut kurpitsat.

  • Tarjoa valmiin Valio dippi & kastke jogurtin kanssa.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Nyt hyödyntämään syksyn kurpitsa-anti. Ja terveisiä kurpitsakarnevaaleilta!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi