Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pääsiäisen hittiherkku kohtaa mämmin - mämmitöhnämunat!

Viime pääsiäisenä kansaa villinneet töhnämunat villitsevät nyt itse tehtyinä. Nimestään huolimatta ne ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Näissä töhnämunissa yhdistyvät pääsiäisen tutut maut -mämmi ja rahka sekä tietenkin jotain yllättävää yllätysmunan tapaan.

Täytetäänkö teillä suklaamunia tänä pääsiäisenä?

Kreemillä tai moussella täytetyt suklaamunat eli tuttavallisemmin töhnämunat tai töhnikset ovat tulleet jäädäkseen pääsiäisen herkkuhetkiin. Niistä villiinnyttiin todenteolla viime pääsiäisenä, joka nosti ne yhdeksi viime vuoden haetuimmista ruokailmiöstä. Ja jatkoa seuraa tänäkin pääsiäisenä, sillä uskon, että suklaamunia täytetään monessa kodissa pääsiäisen jälkkäreiksi. Vaikka töhnämuna nimenä ei ole kaikkein mairittelevin näille ihanille herkuille, ei nimi niitä pahenna, vaan saa hymyn väkisinkin huulille - ainakin viimeistään sitten, kun niitä maistaa. :)

Mämmi kohtaa hittimunan

Mämmi on inspiroinut Valion Koekeittiötä tämän vuoden pääsiäisreseptiikassa (klik), joten samalla linjalla jatkan minäkin täällä blogin puolella. Eli kyllä - mämmi maustaa mukavasti myös töhnämunien täytteen. Varsinkin niille, jotka haluavat mämmin mausta miedomman, on tässä oiva vinkki hauskassa muodossa. Kermavaahdosta, vaniljarahkasta ja Kymppi mämmistä sekoitettu helppo mousse saa vielä täytteessä kaveriksi mangopaloja, jotka yllättävät keskellä kuin munankeltuainen konsanaan. 

Ja näitä herkkuja nautitaan iloisesti #yhdessäpöydässä!

MÄMMITÖHNÄMUNAT

6:lle

Valmistusaineet

6  kpl    yllätyssuklaamunia

MÄMMIMOUSSE

2  dl    Valio Eila® kuohukermaa

2  dl    Valio maustettua rahkaa vanilja

1 dl    Kymppi mämmiä

1 dl    mangopaloja säilykkeenä

Valmistusohje

  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä vaniljarahka ja mämmi. Leikkaa mango pieniksi kuutioiksi.
  • Leikkaa veitsellä munista "lakit" irti niin, että yllätyksen saa pois. Laita suklaamunat munakuppiin tai munakennoon. Pursota ensin moussea munan puoleen väliin. Lusikoi mangopaloja ja pursota muna kukkuralleen moussea. Nosta lakki päälle. Jos lakki on murentunut voi ripotella suklaamurut täytteen pinnalle.
  • Täytetyt munat säilyvät hyvin jääkaapissa, joten voit tehdä ne jääkaappiin valmiiksi odottamaan jälkiruoka-aikaa.

Herkullista pääsiäistä - nautitaan täysillä kevään suurimmasta ruokajuhlasta!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi