Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pääsiäisen murupiirakassa maistuu appelsiini

Kun masut ovat pullollaan suklaamunia, kannattaa valmistaa pääsiäisen kahvipöytään raikas murupiirakka. Appelsiini ja rahka tekevät leivonnaisesta mehevän ja vastapainoksi pinnalla rouskuu rapsakka pistaasipähkinämuru. 

pistaasimuroRahka on pääsiäisenä must!

Erilaiset pääsiäisen rahkaherkut maistuvat jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Pashat, rahkapiirakat, hedelmärahkat ja juustokakut... niitä riittää. Valio maustetut rahkat auttavat kotikokkaajaa saamaan makua leivonnaisiin ja ne ovat leivontaominaisuuksiltaan mitä parhaimpia. Annan tekemän appelsiinimurupiirakankin makumaailma tehostuu appelsiinirahkaa käyttämällä. Appelsiinirahka korostaa pinnalle tulevan pääraaka-aineen eli appelsiinin makua.

Murupiirakka ei olisi murupiirakka ilman pinnalla rouskuvaa muruseosta. Tässä leivonnaisessa se valmistuu pistaasipähkinöistä. Tilalla voi käyttää halutessa myös cashewpähkinöitä tai manteleita.

Tuplaamalla koko pellillinen

Ohje on helppo myös tuplata kotioloissa, jolloin piirakkaa saa valmistettua uunipellillisen verran. Tällöin paistoaikaa kannattaa kuitenkin hieman tarkkailla, koska leivonnaisesta tulee hitusen matalampi. Sen verran maukasta tämä piirakka on, että tuskin isommastakaan määrästä jää palaakaan syömättä.

Veriappelsiini-rahkapiirakka

Veriappelsiini-rahkapiirakka

TTTTT
b
2
h
16
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h 5min

Valmistusaineet

munaa
1 ½  dl sokeria
1 ½  dl Valio Oivariini® juoksevaa
2   (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
1  dl Valio Eila® maitojuomaa
5  dl vehnäjauhoja
1  rkl leivinjauhetta
2 - 3 veriappelsiinia Kokeile myös Avaa/sulje
Muruseos
½  dl suolattomia pistaasipähkinöitä
½  dl sokeria
¾  dl vehnäjauhoja
2  rkl Valio Oivariini® juoksevaa

Valmistusohje

Muruseos
  • Aloita muruseoksen valmistuksesta.

  • Hienonna pistaasipähkinät rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.

  • Paahda rouhe kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.

  • Lisää sokeri, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.

Taikina
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

  • Yhdistä Oivariini ja toinen purkki rahkaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.

  • Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-rahka-maitoseos.

  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).

  • Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.

  • Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Makoisaa pääsiäistä,

 

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi