Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pääsiäisen viettelevin jälkiruoka: rahkasemifreddo ja kuuma suklaakastike

Rahka kuuluu pääsiäiseen, kuten suklaakin. Nämä kaksi makua sopivat mielestäni parhaiten pääsiäisen jälkiruokiin ja yhdessä ne ovat vallan vastustamattomia. Rahkasemifreddo valmistuu nopeasti maustetusta sitruunarahkasta ja sopii valmistettavaksi  ennalta pakkaseen pääsiäistä odottamaan.

Tuhti ja paksu rahka muuntautuu erityisen houkuttelevaksi semifreddon muodossa. Rahkan joukossa rouskuvat rapeat pistaasit tuovat mukavia sattumia jälkiruokaan ja vadelmat puolestaan piristävät kirkkaalla värillään. Raikkaan viileä jälkiruoka saa kuitenkin hieman lämpöä kaverikseen kuumasta suklaakastikkeesta.

Rahkasemifreddo on helppo pääsiäisjälkiruoka, sillä semifreddon voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen odottamaan ruokailua. Kuuma suklaakastike valmistuu nopeasti semifreddon pehmetessä ja viimeistelee viileän herkun.

Rahkasemifreddo ja lämmin suklaakastike

Rahkasemifreddo ja lämmin suklaakastike

ttttt
b
2
h
6
Vaikeusaste: helppo
o
6h

Valmistusaineet

Semifreddo
3  dl Valio HYLA® kuohukerma
3  rkl Sokeri
800  g Valio maustettu rahka sitruuna laktoositon
1  dl pistaasipähkinöitä
125  g vadelmia
Suklaakastike
150  g Suklaa tumma
1 ¼  dl Valio HYLA® kuohukerma
2  rkl Sokeri
½  tl vaniljan siemeniä
Koristeluun
100  g vadelmia

Valmistusohje

Semifreddo
  • Valmista semifreddo vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kermavaahto rahkan kanssa. Rouhi kuorettomat pistaasipähkinät ja sekoita rahkaseoksen joukkoon.

  • Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada puolet rahkaseoksesta vuoan pohjalle. Lisää sen jälkeen vadelmat riviin vuoan keskiosaan ja lusikoi loput rahkaseoksesta vadelmien päälle. Jos käytät pakastevadelmia niin kiehauta ne pienen sokerimäärän kanssa ja lusikoi jäähtyneenä vuokaan. Laita vuoka pakkaseen ja anna jäätyä esimerkiksi seuraavaan päivään.

  • Nosta semifreddo pakkasesta vähintään 20 minuuttia ennen tarjoamista pehmenemään. Kumoa semifreddo vuoastaan ja poista leivinpaperi. Koristele pinta vadelmilla ja valmista lämmin suklaakastike tarjoilua varten.

Lämmin suklaakastike
  • Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon kerma sekä sokeri. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes suklaa on sulanut ja kastike on lämmintä. Kaada tarjoilukulhoon ja tarjoile viileän semifreddon kanssa.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi