Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pakkaa mehevä evässalaatti mukaan töihin tai retkelle

Mukaan otettavan lounas- tai evässalaatin voi valmistaa itse. Kotona voit kerrostella salaattiaineksia makusi mukaan ja kenties valmistaa evässalaatit useammaksi päiväksi. Oma yksilöity purkkieväs on myös mainio retkieväs, sillä kevät on tullut ja pian on aika levittää piknik-viltti nurmikolle!

Tuoreita kasviksia ja kanaa, lihaa tai muuta proteiininlähdettä sisältävät valmiit ruokasalaatit ovat yleistyneet huimasti. Ne ovat käteviä napata mukaan työpaikalle tai nauttia reissun päällä. Valmissalaatit pysyvät raikkaina ja mehevinä muun muassa siksi, että ne on pakattu erillisiin lokeroihin. Lokeroajatusta on hyödynnetty myös ohjeessamme kerrostamisen muodossa: kun raaka-aineet laitetaan kannelliseen eväsrasiaan kerroksittain, pysyvät ne raikkaampina ja koostumukseltaan rapsakampina ateriointiin asti. Kun evässalaatin tekee itse, voi aineksia vaihdella omien makumieltymysten mukaan. Samalla luonto kiittää, kun kertakäyttöjätettäkään ei synny niin paljon.

Kastike paikallaan!

Tämän evässalaatin raaka-aineet on valittu täyttämään vatsat monipuolisesti ja herkullisesti. Samalla voi hyödyntää esim. edelliseltä aterialta jääneet keitinperunat, miksei riisin tai pastankin. Koska salaatinkastike laitetaan itsetehdyssä evässalaatissa myös purkkiin, on sen valinnalla väliä.  Se ei saa kostuttaa tuoresalaattia liiaksi ja toisaalta ruokaisa, perunaa tai esim. pastaa sisältävä salaatti tarvitsee reippaasti makua. Siksi valitsin tähän tulisen kutkuttavan käyttövalmiin jogurttikastikkeen, paprikan ja chilin makuisen Valio dippi & kastike -jogurtin. Ainesten kerrostelussa kastike kannattaa laittaa perunoiden päälle, siinä ne  samalla maustuvat ja mehevöityvät. Salaatiksi kannattaa valita rapsakkaa salaattia, kuten jää- tai jäävuorisalaattia. Pehmeät ja hennot salaatinlehdet eivät eväsretken matkankestosta ja vauhdikkaasta kylmälaukunkannosta pidä. Salaatin voi nauttia sekoittamalla kaikki ainekset keskenään purkissa ennen tai nauttia ainekset kerros kerrokselta.

Evässalaatti

Evässalaatti

ttttt
b
0
Gluteeniton
Laktoositon
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

2   (200 g) keitettyä perunaa
ripaus suolaa
1  prk  (200 g) Valio dippi & kastike jogurttia paprika ja chili
2   () keitettyä (10 min) kananmunaa Kokeile myös Avaa/sulje
1  dl  (40 g) purjoa hienonnettuna
4 - 8 salaatinlehteä , jää- tai jäävuorisalaattia
½ punainen paprika kuutioituna
kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

  • Täytä molemmat eväsrasiat seuraavasti: Revi 1 - 2 salaatinlehteä eväsrasioiden pohjalle. Kuutioi päälle (kuoritut) perunat. Mausta kevyesti suolalla.

  • Levitä perunoiden päälle puolet jogurttikastike -purkista.

  • Kerrostele paprikakuutiot, kananmuna (ripsauta päälle hieman suolaa) tai kinkku, purjo ja loppu jogurttikastike rasiaan. Lisää päällimmäiseksi revitty salaatti sekä kurpitsansiemenet.

  • Sulje kansi ja säilytä jääkaapissa. Nappaa rasia mukaan ja nauti lounaana.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Aika kivan näköinen purnukkahan evässalaaatti olisi mukaan myös vappubrunssille - vaikka isompana versiona! Sellaisenaan Valio dippi & kastike -jogurttipurkin voi ottaa kaveriksi piknikille esim. lihapullien, patongin tai kasvisten kanssa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi