Ujo kerma

Valion ruokablogi

Parsakauden korkkaus vuohenjuustolasagnella

Kevään parsakausi on käynnistynyt. Mitäpä jos aloittaisitkin sen tällä kertaa valkoista parsaa sisältävällä vuohenjuustolasagnella? Valkoiset raaka-aineet valloittavat kauttaaltaan tämän maukkaan ruoan. Kurkista blogista mitä kaikkea tämä lasagne sisälleen kätkee!

Valkoinen lasagne, lasagne bianco vai vuohenjuustolasagne?

Joskus ruokaohjeen nimeäminen on melko haasteellista. Tämä lasagne kulki alusta alkaen loppuviivoille saakka nimellä valkoinen lasagne, sillä se kätkee sisälle vain valkoisia raaka-aineita: maitoa, vuohenjuustoa, valkoista parsaa, valkoviiniä ja pastaa. Kuitenkin vuohenjuusto on ruoassa niin vallitseva, että ohjeesta tuli ytimekkäästi vuohenjuustolasagne.  Nimi kertoo kokkaajalle heti, onko tämä ohje omaan makuun vai ei - vuohenjuustoa usein kun joko rakastaa tai sitten siitä ei pidä alkuunkaan….

Lyhyesti sanottuna, vuohenjuuston ystävät  - tässä on lasse teidän makuun!

Vuohenjuustolasagne

Vuohenjuustolasagne

TTTTt
b
0
h
12
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h 30min

Valmistusaineet

500  g  () tuoretta, valkoista parsaa
250  g  () sipulia
2  rkl Valio voita
½  tl suolaa
½  dl kuivaa valkoviiniä
1  tl raastettua sitruunankuorta
½  tl rouhittua mustapippuria
500  g  () vuohenjuustoa
12  lasagnelevyä
Valkokastike
1  l Valio Kiehu™ maitojuomaa
1  rasia  (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
1  dl vehnäjauhoja
1 ½  dl kuivaa valkoviiniä
1  tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
Paistamiseen
2  rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

  • Kuori parsojen alaosat ja poista tarvittaessa kovat kannat. Leikkaa parsat hieman vinoittain viipaleiksi.

  • Leikkaa sipulit muutaman sentin mittaisiksi viipaleiksi.

  • Sulata voi paistinpannulla, lisää sipulit ja parsat. Kuullota. Mausta suolalla.

  • Kaada päälle valkoviini ja sitruunan kuoriraaste. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes irtoneste on poistunut. Mausta pippurilla. Nosta sivuun.

  • Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Murenna viipaleet osiin (jätä halutessasi joitakin viipaleita kokonaisiksi pinnalle - ks. kuva).

  • Valmista valkokastike.

  • Levitä lasagnevuoan pohjalle ensin kasviksia, sitten vuohenjuustoa. Levitä päälle kastiketta. Lado päälle 3-4 lasagnelevyä - vuoan koosta riippuen. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle kastiketta ja vuohenjuustoa.

  • Painele lasagnelevyjä hieman alas, jotta kosteus jakaantuu tasaisesti.

  • Kypsennä 175 asteessa 35 min. Lisää pinjansiemenet ja jatka kypsennystä vielä 20 - 25 min.

  • Anna lasagnen vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.

Valkokastike
  • Kuumenna n. 8 dl maitojuomaa kattilassa. Sulata joukkoon tuorejuusto.

  • Sekoita loppuun maitojuomaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää suurus samalla sekoittaen kiehuvaan nesteeseen. Jatka sekoittamista, kunnes seos taas kiehuu.

  • Lisää viini ja mausteet. Keitä pari min.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Vinkki - Älä hätiköi ruokailun aloittamisessa, vaan anna lasagnen tekeytyä ennen tarjoilua. Omasta mielestäni tämä oli vielä parempaa seuraavana päivänä – uudelleen lämmitettynä.

Ps. Jos innostuit parsasta, mutta kaipaat vinkkejä parsan käsittelyyn, auttaa sinua oma pikku parsakoulu.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi