Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pehmeä lakritsijäätelö on kesän viilein herkku

No nyt on jäätelön tekeminen helppoa! Ja sehän sopii kesään mainiosti. Monipuoliset maustetut rahkat pelastavat tässäkin asiassa, sillä pakastetusta rahkasta loihdit ihanaa pehmeää jäätelöä hetkessä.

Varustaudu jäätelöhimoon

Note to self: Pidä muutamaa lakritsin makuista rahkaa pakastimessa. Jäätelöhimon yllättäessä tai kesän yllätysvieraiden pimpottaessa ovikelloa, niistä saa nopeasti tehtyä makoisaa pehmeää jäätelöä. Valmistamisessa ei tosiaan kauaa nokka tuhise, kun jäiset rahkat ja kermaa heittää leikkuuterän hyörinnän alle ja avot - herkku on valmis. Varsinkin pehmytjäätelön ystäville jäätelön rakenne on varmasti mieluinen.

Kokeile eri makuja 

Reseptissä valloittaa jäätelöön superhyvin sopiva lakun ja sitruunan makumaailma, joita täydennetään vielä lakritsikastikkeella. Tämän jäätelöreseptin makukirjo voi olla yhtä laaja kun Valion maustettujen rahkojen makuvalikoima eli kannattaa ehdottomasti kokeilla muitakin makuja. Makea mansikka, minttu-suklaa, sitruuna, appelsiini, kuningatar... Seuraavaksi taidan kokeillakin reseptissä makeaa mansikkarahkaa ja herkutella sitä kotimaisten mansikoiden kanssa.

Nappaa tästä siis resepti kesän helpoimmalle itse tehdylle jäätelölle!

Pehmeä lakritsijäätelö

Pehmeä lakritsijäätelö

ttttt
b
0
h
38
Kevyempi
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Runsaasti proteiinia
Laktoositon
Gluteeniton
Vaikeusaste: helppo
o
6h 10min

Valmistusaineet

2  prk  (à 200 g) Valio maustettua rahkaa sitruunainen lakritsi jäisenä
2  dl Valio Eila® vispikermaa
2  rkl sokeria
lakritsikastiketta
lakritsiströsseliä

Valmistusohje

  • Laita rahkapurkit hyvissä ajoin pakkaseen, esim. edellisenä päivänä.

  • Lämmitä jäätyneitä, avaamattomia purkkeja hetki kuuman veden alla, jotta rahka irtoaa purkeista.

  • Kumoa rahkat leikkuulaudalle. Paloittele ne isolla veitsellä neljään osaan.

  • Laita rahkapalat, sokeri ja kerma leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen tai blenderiin. Käytä kunnes tasaista.

  • Tarjoa pehmytjäätelö heti lakritsikastikkeen ja -strösseleiden kera.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Me Ujo kerman bloggaajat lomailemme heinäkuun eli blogin jää muutamaksi viikoksi tauolle. Palaamme taas elokuussa uusin reseptein ja jutuin. Sen lupaan, että Ujo kerman syksy tulee olemaan erittäin inspiroiva ja mielenkiintoinen. Aurinkoista kesää kaikille!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi