Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää...

Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pellillinen peltileipää

Helppotekoinen, pehmeä peltileipä tehdään nimensä mukaisesti rennosti suoraan uunipellille. Pelliltä murettu leipäpala maistuu taivaalliselta luomumozzarellan kanssa.

Resepti rentoilijoille

Pellillä ja leivinpaperilla pääsee keittiössä yllättävän pitkälle. Erilaiset yhden pellin ruoat ovat olleet jo jonkin aikaa pinnalla ja varmasti yksi niiden suosion salaisuus on helppo ja rento valmistustapa. Peltiruoista itsekin intoutuneena päätyi blogiin pellillinen ihanan pehmeää kauraleipää. Kirjoitankin tätä blogia, kun kotona leijailee vielä ihana tuoreen leivän tuoksu ja lapset iltapalapöydästä huutelevat, että onpa hyvää leipää. Yksi tämän peltileivän tärkeistä raaka-aineista on muuten ehdottomasti juoksevassa muodossa oleva Oivariini eli "pullo-Oivariini" kuten sitä itse kutsun. Leipätaikinaan se on parhaassa mahdollisessa juoksevassa muodossa ilman sulatusrumbaa ja kätevistä kätevin lisätä suoraan pullosta. Tärkein ominaisuus on toki hyvä maku, jota se leipään tuo. Eli luottotuote niin leivonnassa kuin ruoanlaitossakin.

Jaettu leipäilo on kaksinkertainen leipäilo

Ennen peltileivän uunin menoa kannattaa tehdä leipään viillot taikinapyörällä tai veitsellä. Niiden avulla myös pienten käsien on kätevä taitella leivästä annospaloja. Itse nautin peltileipää uuden valmiiksi viipaloidun Valio Luomu mozzarellan, tomaatin ja tuoreen basilikan kera. Oma suosikkimakumaailma, joka toimii aina vaan ja hyvin myös peltileivän kaverina. 

Vinkki: Käytä taikinan nesteenä Oddlygood kaurajuomaa, jolloin saat leipään syvempää kauran makua!

Peltileipä

Peltileipä

ttttt
b
2
h
13
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
1h 35min

Valmistusaineet

5  dl Valio maitoa
½ pkt (à 50 g) hiivaa
1  rkl siirappia
1  tl suolaa
5  dl kaurahiutaleita
6 ½ dl vehnäjauhoja
2  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
Pinnalle
3  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1  rkl siirappia
1 ½ rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  • Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.

  • Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini rasva.

  • Anna kohota liinan alla lämpimässä ½ h.

  • Vaivaa taikina kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele tai kauli taikina 1 - 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.

  • Tee taikinapyörällä taikinaan annospalaviillot.

  • Sekoita Oivariini ja siirappi pienessä kulhossa. Sivele sillä taikinan pinta. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.

  • Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 - 20 min.

  • Taita peltileipä paloiksi. Nauti sämpylöiden tapaan.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Rentoja leivontahetkiä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi