Ujo kerma

Valion ruokablogi

Piimät lautasella

Koekeittiö sai tehtäväkseen kehitellä ruokaohjeita Valion eri piimille. Siis nimenomaan ruokaohjeita - piimähän nautitaan yleensä juomalasista sellaisenaan! Tällä kertaa piimä löytyi kuitenkin lautaselta, joten on aika raottaa sermiä tulevaisuuteen…

Piimä nouseva trendi?

Haistamme tulevissa trendeissä piimän nousun. Muutkin hapanmaitotuotteet ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa; lähi-idän ruokavaikutteet valloittavat ja maitorahkojen sekä jogurttien käyttö on lisääntynyt merkittävästi.  Arvellaan, että jos piimä tuotaisiin nyt ensimmäisen kerran markkinoille, löisi se itsensä takuuvarmasti läpi hittituotteena. Tällä hetkellä piimällä on vielä vanhanajan leima otsassa, mutta se on muuttumassa. Uudet mango- ja mustikkapiimät ovat tutustuttaneet trendikkäillä mauilla uusia käyttäjiä piimien makumaailmaan,  joten rohkeus tarttua perinteiseen piimään vahvistuu. Mainitsemisen arvoista on myös se, että esim. Tomi Björkin uusimman ravintolan Brondan listoilla tarjottiin kotimaista härkätartaria piimädressingillä. Myös muissa huippuravintoloissa on piimä löytynyt monasti jälkiruokalistoilta.

Haastava raaka-aine

Piimäohjeiden kehittelyyn tarttui Anna: ”Piimä on inspiroiva, mutta hieman haastava raaka-aine. Se ei kestä kuumennusta, sillä se juoksettuu helposti.  Myös piimälle ominaisen maun säilyttäminen ruoanvalmistuksessa osoittautui vaikeammaksi kuin mitä kuvittelin.”  Haasteista huolimatta uusia piimäohjeita syntyi toistakymmentä. Ja kaikissa on  todellakin raaka-aineena piimä! Tässä esimakua, mitä tulevasta reseptiikastamme löytyy.

Arabialaisesta suomalaiseen

Suolaisella puolella käännyttiin pitkälti arabialaisen keittiön makuihin. Syntyi rapsakat Falafelit minttuisen piimäkastikkeen kera sekä Chapati-leipää & Baba ghanoushia (paahdetusta munakoisosta ja seesaminsiemenistä valmistettu tahna, joka tarjotaan levitteenä tai dippikastikkeena).  

Piimästä valmistui myös raikkaita jälkiruokia ja leivonnaisia: Piimä panna cotta (kuvassa), Mustikka-piimämousse, Vadelmainen piimävanukas, Mangopiimäkakku, Granaattiomena-piimäjäätelö, Karhunvatukka skonssit ja mielenkiintoinen Creme brulee ohjeesta ideoitu makea, mutta sitruunainen piirakka.

Uudet ohjeet ilmestyvät nettiin kesäksi. Piimä tulee, olethan valmis?

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi