Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pyöräytä poropiiras pikkujouluihin

Piirakka pikkujoulujen vakiotarjottavaa, olisiko se tällä kertaa helppo poropiiras? Se valmistuu valmiin lehtitaikinalevyn päälle, jossa täyteläinen pippurinen tuorejuustotäyte on oiva pari voimakkaalle kylmäsavuporolle. Ja juhlakansa kiittää!

Ole pikainen piiraan pyöräyttäjä

Joulun alla valmis voitaikina taipuu monella torttujen muotoon, miksei myös piiraan. Teinkin pikkujouluvinkiksi joulutorttujen sijaan tai niiden seuraksi pikkujoulupöytään jouluisen näköinen kylmäsavuporopiiraan. Se sopii pikkujoulujen suolapalaksi kuin nakutettu. Poron hienostunut maku saa loistaa pääroolissa ja sen maku tekeekin tästä herkusta oikein juhlakelpoisen. Voimakas poron kaipaa pariksi jotain täyteläistä ja sitä saadaan sekoittamalla ranskankermasta ja kolmen pippurin Viola tuorejuustosta täyte. Tarjoa jäähtynyt piiras tuoreen rucolan ja timjamin kanssa ja nauti samalla glögiä.

Pikkujoulujen uudet ideat

Pikkujoulusesonki alkaa olla kuumimmillaan. Kokosimme yhteen trendikkäitä ja kivan erilaisia pikkujouluherkkuja. Suositteluni erityisesti tahmean herkullisille viikuna-chilipaloille, näyttävälle voileipäkakkukuuselle ja joulun makuiselle piirakalle. Herkuttelujuustojen makuparireseptimme antavat myös tänä vuonna paljon uusia mahdollisuuksia juustotarjoilulle

Poropiiras

Poropiiras

TTTTt
b
3
h
3
Vaikeusaste: helppo
o
30min

Valmistusaineet

600  g lehtitaikinaa, esim Myllyn paras iso lehtitaikina
150  g Valio crème fraîche laktoositon
200  g Valio Viola® kevyt kolme pippuria tuorejuusto laktoositon
80  g kylmäsavuporoa
1  nippu rucolaa
tuoretta timjamia

Valmistusohje

  • Ota lehtitaikina sulamaan. Kun taikina on sulanut kauilintakelpoiseksi, kauli sitä hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Siirrä taikina pellille.

  • Viillä piiraalle reunat veitsellä n. 1,5 cm reunasta ikäänkuin kehystäisit piiraan. Näin reunat nousevat kauniimmin.

  • Yhdistä ranskankerma ja tuorejuusto ja levitä pohjan päälle. Jätä reunaosio ilman täytettä.

  • Lisää päälle hienonnettu poro.

  • Paista uunissa 200 astessa n. 20 min tai kunnes piiras näyttää valmiilta ja muhkealta.

  • Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja lisää päälle tuoretta rucolaa ja timjamia,

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Vauhdikasta pikkujouluaikaa!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi