Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pikkujoulun näppärä leivoslajitelma

Juhlatunnelma on katossa ja pikkujoulukausi vilkkaimmillaan. Perinteisten tähtitorttujen sijaan pikkujoulujuhlaan voi valmistaa lähes samalla vaivalla kokonaisen leivoslajitelman. Lehtitaikinasta valmistettu leivoslajitelma valmistuu nopeasti ja täytteiksi voi valita niin makeita kuin suolaisiakin makuja.

Vaivattomasti näyttävää

Lehtitaikinasta valmistetussa leivoslajitelmassa on hyvää se, että se valmistuu nopeasti vaikka isollekkin vierasmäärälle. Leivoksia varten tarvitaan vain valmiita lehtitaikinalevyjä sekä muutamia täytteitä. Tuorejuusto sopii mainiosti useiden hedelmien kanssa täytteeksi ja myös suklaa sekä kaneli toimivat pikkujouluherkuissa.

Leivoslajitelmaan voi valmistaa makeiden leivosten lisäksi myös esimerkiksi juustoisia leivoksia, jotka toimivat suolapalan asemasta. Leivoslajitelmasta jokainen löytää varmasti itsellensä mieluisen makupalan ja lisäksi runsas leivosasetelma on näyttävän näköinen.

Valmistin yhteensä viisi erilaista leivosta, jotka kaikki syntyivät paistovalmiiksi hetkessä. Reseptejä voi myös varioida helposti oman maun mukaan.

Leivoslajitelma lehtitaikinasta

Leivoslajitelma lehtitaikinasta

ttttt
b
0
Vaikeusaste: helppo
o
45min

Valmistusaineet

Persimon-tuorejuustoneliöt 6 kpl
3  kpl lehtitaikinalevyä
100  g Valio Viola® vanilja tuorejuusto laktoositon
1  kpl persimon
2  rkl hunajaa
Juustorullat 6 kpl
3  kpl lehtitaikinalevyä
50  g Valio Emmental (punaleima ) raaste
Kanelirullat 8 kpl
2  kpl lehtitaikinalevyä
1 ½  rkl Valio voi normaalisuolainen
3  tl kanelia
2  rkl fariinisokeria
Omenasydämet 6 kpl
3  kpl lehtitaikinalevyä
1  kpl hapahkoa omenaa
50  g Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon
1 ½  tl kanelia
1  rkl sokeria
Nutellataskut 6 kpl
3  kpl lehtitaikinalevyä
50  g Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon
75  g nutellaa

Valmistusohje

Persimon-tuorejuustoneliöt
  • Leikkaa lehtitaikinalevyt neliöiksi ja voitele reilulla kerroksella tuorejuustoa. Viipaloi persimon ja asettele muutama pala kunkin leivoksen pintaan.

  • Paista 200 °C:ssa leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päällä noin 15 minuuttia tai kunnes leivosten pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä ja viimeistele lusikoimalla pintaan hiukan hunajaa.

Juustorullat
  • Leikka kukin lehtitaikinalevy kahdeksi isoksi kolmioksi. Kauli kolmioita hitusen leveämmiksi ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

  • Kääri kolmiot rullalle leveästä päästä aloittaen. Viimeistele pinta vielä juustoraasteella ja paista 200 °C:ssa noin 20 minuuttia.

Kanelirullat
  • Voitele lehtitaikinalevyt ja lisää pintaan myös kaneli sekä sokeri. Kääri levyt rullalle ja leikkaa neljään pienempään osaan.

  • Nostele kanelirullat leivinpaperin päälle ja painele saumakohta kiinni. Painele rullia hiukan pinnalta litteämmäksi ja paista 200 °C:ssa 15-18 minuuttia.

Omenasydämet
  • Leikkaa lehtitaikinalevyistä sydänmuotilla leivospohjia. Voitele pohjat tuorejuustolla.

  • Leikkaa omena viipaleiksi ja lisää muutama viipale kunkin leivospohjan päälle. Ripottele pintaan kanelia ja sokeria. Paista 200 °C:ssa 15-18 minuuttia.

Nutellataskut
  • Leikkaa lehtitaikinalevyt neliöiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja nutella. Lusikoi seosta leivospohjan keskelle ja taita vastakkaiset kulmat keskelle. Paina saumakohta hyvin kiinni.

  • Paista 200 °C:ssa 15-18 minuuttia.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi