Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pikkupurtavaa

Hiihtolomakaudella on monilla enemmän vapaa-aikaa. Rauhoittumista itsekseen tai mukavaa oloilua perheen tai ystävien kesken vaikka saunaillan tai leffan parissa. Rentoutuessa nautitaan usein pikkupurtavaa, joka kruunaa hyvän olon. Tekee mieli vähän napostella, haukata jotain pientä. Tuttua, eikö vain? Hyppäsin haastattelemaan neljää työtoveria: ”Mitä pikkupurtavaa he lomalla valmistaisivat itselle, kumppanille tai vieraille?” Pienen lämmittelyn ja irtioton jälkeen työaivot olivat telakalla ja mielikuvissa siinsivät lepyttävät lomaillat. 

Halva-jogurttikastike hedelmille

Hedelmät suosikkeja

Hedelmät nousivat voimakkaasti esiin rentoina ja maukkaina naposteltavina. Kuin yhdestä suusta tuli kahden energisen naisen kommentit omista lempinaposteltavista: banaania, veriappelsiinia, kiiwiä, omenia ja päärynöitä.  Ne vain lohkotaan ja nautitaan sellaisenaan.  Joskus herkulliset hedelmät saavat lisäksi dippikastikkeen; ruokosokerisiirapilla maustettua Valio kreikkalaista jogurttia, Valio Vanilla™ vaniljakastiketta tai vaniljavaahtoa. Sain samalla vinkin, että kannattaa jakaa naposteltavat sektoreihin, jotta jokainen saa varmasti oman osuutensa, herkuttelunopeudesta välittämättä. Tämähän on tuttu juttu lasten maailmassa, sillä kristillinen tasajako se olla pitää!

Voileipiä, bruschettoja, pizzaa

Lämpimät voileivät kuuluivat jokaisen listoille. Ne syntyvät helposti, ovat aina maukkaita ja ne ovat armollisia raaka-aineiden osalta.  Lämpimistä leivistä on saatavissa lisätietoa tuoreessa jutussamme, josta löydät myös vinkit erilaisiin leipiin. 
Bruschetat muistettiin myös. Sain mielenkiintoisen ohjeenkin; Paistettua broilerinmaksaa hienonnetaan huhmaressa tahnaksi. Mukaan mausteita, tomaattia (tai murskaa) ja kaprista.  Tämä komeus voilla höystetyn paahdetun leivän päälle.
Pizza, pikkupurtavien kestosuosikki. Omatekoisen pizzapellillisen täyttää suoraan kahdella eri täytteellä. Pizza leikataan pieniksi ruuduiksi ja tarjotaan suoraan pelliltä. Kätevää.
Perinteisiä voileipiä ei pidä unohtaa. Rehelliset ruisleivät juustolla, kinkulla ja kasviksilla… kertakaikkisen hyvää.

AURA etanat huumasivat

Viimeisen haastattelun jälkeen olin valmis lounaalle, sillä tarinoista tuli niin kova nälkä! Tämä herrashenkilö kertoi hurahtaneensa etanoihin ja valmistavansa niitä usein. Ehdoton suosikki oli AURA etanat, jotka nautitaan rapean patongin tai paahtoleivän kera. Myös jauheliha-riisitäytteiset paprikat juustokuorrutuksella kehuttiin mainioksi tarjottavaksi. Pitäisiköhän kutsua itsensä kylään?

Juustoa pitää olla aina

Juusto nousi myös esille monen naposteluherkun osalta. Kiteytetty vastaus naposteluvinkkeihin oli: ”Pikkupurtavat syntyvät usein ihan vain sen mukaan, mitä kotona milloinkin on. Tietysti jos ennalta tietää vieraiden tulosta, varautuu eri tavalla. Mutta juustoa pitää olla aina, joko leipien päällä tai sellaisenaan paloina tarjoiltuina.  Joskus leikkaan juustot tangoiksi ja tarjoan omenan kera. Lisäksi perinteiset pähkinät ja mantelit tarjottavina ovat kestosuosikkeja.”

Muistattehan, että miniloma on mahdollista pikaisena irtiottona työpäivän jälkeen. Työelämä ja kotityöt karkoitetaan mielestä ja relataan. Siinä on lohdutusta ja lomaa lomattomallekin.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi