Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pizza on aina hyvä idea – kotijuusto-rosmariinipizza

Kevyempi ja herkullinen pizza syntyy vain muutamalla, tarkkaan valitulla täytteellä. Kotijuusto ja tomaatti muodostavat täyteläisen maun, jota aromikas rosmariini täydentää. Pizza time!

Vähemmän on enemmän - myös pizzassa

Pizza on yksinkertaisesti hyvä idea melkeinpä milloin vaan ja yksinkertaisena erityisen hyvää. Tällä ohjeella valmistuu herkullinen, kevyempi versio klassikko Pizza Margheritasta, jossa Italia kohtaa Suomen, kuitenkin Italian väreissä. Kotijuusto sijaistaa mozzarellaa kiitettävällä arvosanalla, 00-jauhot vaihdetaan spelttijauhoihin ja basilika rosmariiniin. Tomaattikastike kuitenkin on ja pysyy. Hyvään pizzaan ei aina tarvita monia raaka-aineita, vaan riittää, että siinä on hyvä pohja, riittävästi makua ja mehukkuutta. Spelttipohja toimii mielestäni erityisesti pizzassa, johon tulee vähemmin täytteitä, koska näin pohja kypsyy parhaiten ja paistuu rapeaksi. Parhaan lopputuloksen saa, kun antaa taikinalle aikaa kohota kunnolla.

Koska viimeksi käytit kotijuustoa?

Jos et ole vielä kokeillut kotijuustoa pizzan täytteenä, niin nyt kokeilemaan. Sitä ollaan valmistettu Valiolla jo melkein 70 vuotta eli paljon ennen kuin pizza rantautui Suomeen. Perinteikkyys onkin varmasti kotijuuston suosion salaisuus, mutta myös keveys. Se sisältää vain 9% rasvaa ja sillä on Sydänmerkki. Miedon makunsa ja täyteläisen rakenteensa vuoksi se toimii pizzassa täysin mozzarellan tapaan.

Kotijuusto-rosmariinipizza

Kotijuusto-rosmariinipizza

TTTTt
b
4
Kevyempi
Kananmunaton
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
45min

Valmistusaineet

Pohja
2  dl vettä
½  pussia  (à 11 g) kuivahiivaa
¾  tl suolaa
5  dl spelttijauhoja
Päälle
1  prk  (400 g) tomaattikastiketta , esim. Barilla basilico
1  pkt  (250 g) Valio Eila® kotijuustoa
2  vartta tuoretta rosmariinia
2  rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

  • Lämmitä vesi 41-asteiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää suola ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi palloksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

  • Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa kahteen osaan. Painele tai kauli taikinapalat pyöreiksi tai soikeiksi, ohuiksi pohjiksi.

  • Jaa tomaattikastike pohjien päälle. Murenna kotijuusto pinnalle. Lisää vielä hienonnetut rosmariinin lehdet.

  • Paista uunin alaosassa 250 asteessa n. 12 min.

  • Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja muutamalla tuoreella rosmariinin lehdellä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Kun pizza tuntuu seuraavan kerran hyvältä idealta, muista tämä resepti.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi