Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pollo limonello tuo auringon lautaselle

Pollo limonello eli sitruunainen kanapasta on ihanan pirteää kevättalven ruokaa niin maultaan kuin väriltäänkin. Pastassa maistuu mehukas kana, sitruuna, valkosipuli ja tuore inkivääri. Juuri sellaista ruokaa mitä keväistyvässä talvessa kuuluukin syödä.

Suosikkiravintolan suosikkipasta ja rakkaus sitruunaan

Sitruunan suurena ystävänä yksi suosikkipastoistani on jo monen vuoden ajan ollut sitruunainen kanapasta, Pollo limonello, jota kävin usein syömässä helsinkiläisessä Bar 9:ssä ja josta alkuperäinen resepti onkin lähtöisin. Pasta oli niin hyvää, että aloin tekemään sitä kotonakin. Pastan ihanat maut tulevat tuoreesta inkivääristä, sitruunasta ja hunajasta. Kurkumasta pasta saa aurinkoisen värinsä, ja jogurtista sekä kuohukermasta täyteläisen rakenteen. Pastaksi suosittelen tagliatellea tai leveämpää pappardellea.

Pirteä sitruuna sopii moneen

Sitruunaisista ruoista inspiroituneena kokosin tähän myös suosikkini Valio reseptien sitruunaisista ihanuuksista. Erityisesti sitruuna-avokadopasta yhdistää omat lempparit eli sitruuna- ja avokadopastat - kerrassaan loistava blogikollegani Ilonan resepti.

           Avokado-sitruunapasta                          Sitruunasmoothie                           Sitruuna-timjamibroileri

Pollo limonello

Pollo limonello

TTTTT
b
1
h
8
Vaikeusaste: helppo
o
1min

Valmistusaineet

2  rkl Valio voi normaalisuolainen
300  g broilerin fileesuikaleita
2  dl Valio Kuohukerma
2  dl Valio turkkilainen jogurtti luomu
2  rkl inkivääriä, tuore
2  rkl hunajaa
1  tl kurkumaa
1  kpl salottisipulia
1  kpl valkosipulin kynttä
1  kpl sitruunaa
1  tl jauhettua mustapippuria
½  tl suolaa
parmesaania
lehtipersiljaa
400  g nauhapastaa

Valmistusohje

  • Laita pastavesi kiehumaan.

  • Lisää kuumalle pannulle voi, hienonnettu sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota hetki.

  • Lisää pannulle broilerisuikaleet ja paista kypsiksi.

  • Lisää kerma, hunaja ja sitruunan mehu. Mausta kastike mustapippurilla, kurkumalla ja suolalla.

  • Anna kastikkeen kiehahtaa ja maustua hetken aikaa ja laita pasta kiehumaan.

  • Lisää viimeisenä kastikkeen joukkoon jogurtti ja hienonnettu persilja ja ota pannu pois liedeltä.

  • Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää päälle persiljaa ja raastettua parmesaania.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Talven keskelle tarvitaan ehdottomasti piristävää keltaista ruokaa!

☀️️:isin terkuin,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi