Ujo kerma

Valion ruokablogi

Proteiinipitoiset raejuustopannarit viikonloppuaamuun

Viikonloppuaamuissa on parasta kun saa viettää arkeen verrattuna reilusti aikaa aamiaispöydässä lehteä lukien ja kahvia santsaten. Pannukakut ovat loistava valinta viikonlopun aamiaispöytään ja näissä proteiiniakin sisältävissä pannareissa on käytetty reilusti raejuustoa, josta saa maukkaan alun päivään. 

Kevät on alkanut nyt toden teolla ja kasveissakin alkaa näkyä jo vähän uutta väriä. Kevätviikonloppuisin on paljon tekemistä ja olo tuntuu virkeältä pitkän talven jälkeen. Raejuustopannareilla lähtee päivä käyntiin iloisin mielin ja maistuvatpa ne myös jälkiruokana touhukkaan päivän jälkeen.

Raejuusto tuo pannareihin proteiinin lisäksi myös rakennetta, joten nämä pannarit ovatkin todella paksuja ja huokoisia. Raejuustopannareiden kanssa voi nauttia lisukkeita oman maun mukaan. Mustikat ja hunaja ovat mielestäni oiva vaihtoehto.

Raejuustopannarit

Raejuustopannarit

TTTTy
b
4
h
16
Vaikeusaste: helppo
o
30min

Valmistusaineet

2  kpl Kananmuna, kuorineen punnittu
200  g Valio raejuusto
1 ¾  dl kevytmaitoa
1  rkl sitruunamehua
½  kpl sitruunan kuori
2  rkl Sokeri
¼  tl suolaa
2  dl puolikarkeita vehnäjauhoja
½  tl leivinjauhetta

Valmistusohje

  • Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimen avulla.

  • Valuta raejuusto toiseen kulhoon ja lisää joukkoon myös keltuaiset, maito, sitruunan mehu ja -kuori, sokeri sekä suola. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

  • Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja siivilöi raejuustoseoksen joukkoon. Sekoita taikina lastalla tasaiseksi. Taikina saa olla melko paksua.

  • Lisää lopuksi valkuaisvaahto taikinan joukkoon kahdessa erässä lastalla varovasti nostellen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta ilma ei karkaisi valkuaisvaahdon joukosta.

  • Lämmitä paistinpannu ja öljyä pannun pinta tarvittaessa kevyesti rypsiöljyllä. Nostele taikinasta noin kahden ruokalusikallisen kokoisia lettuja pannulle paistumaan. Paista miedolla lämmöllä, kunnes pannukakun pintaan alkaa muodostua kuplia. Käännä ja paista toiselta puolelta kypsäksi.

  • Tarjoile raejuustopannarit mustikoiden kera.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi