Ujo kerma

Valion ruokablogi

Proteiinivohvelit ovat koko perheen parempi iltapala

Veikkaan, että monella uuden vuoden lupaukset pistävät hieman tarkistamaan omaa ruokailua. Jotta vuoden aloitus käynnistyy tavoitteisiin nähden hyvin, kannattaa kokeilla iltapalaksi prodevohveleita. Ne antavat päivän puurtamisen ja kunnonkohotuksen jälkeen proteiinia herkullisella tavalla. Ja maistuvat koko perheelle.

Herkuttelu ja hyöty yhdessä

Vohvelit liitetään enemmänkin herkutteluruokiin ja poissuljettuihin vaihtoehtoihin silloin, kun pyritään tsemppaamaan kunnonkohotuksen ja ruokavalion kanssa. Kuitenkin palautumiseen ja lihaskunnon petraamiseen tarvitaan ravintoaineita, kuten proteiinia, monipuolisesti sekä tasapainoisesti ja miksei samalla myös nautiskellen. Ruokailun ei pitäisi olla pelkkää tankkaamista, vaikka myönnetään, että tuleehan sitä silloin tällöin vedettyä ns. juoksuruoka, jolloin ravintopankki vaan täydennetään pikaisesti, mutta se ei ole tavoiteltava tila. Siksipä halusin kehitellä ohjeen, jossa saa herkuttelufiiliksen ns. perusarki-iltaan, mutta hyvillä mielin ja helposti. Ja sellaisen ruoan, joka maistuu koko perheelle, myös vauhdikkaille koululaisille.

Ainekset jääkaapissa, jauheet pusseissa!

Iltapalat ovat suomalaisissa kodeissa pitkälti  voileipäpainotteisia. Mutta mitäpä jos tekisitkin vaihtelun vuoksi vohveleita? Aiheuttaisiko se samanlaista riemua teidän perheessä niin kuin meillä?  Siksipä iltapalaproteiinivohveleissa yhdistin vohveleiden jippiii! -ilmiön ja voileipien päällystämisen tuttuuden.

Raaka-aineiden osalta sinun tarvitsee mitä todennäköisimmin hankkia vain yksi uusi tuote - Valio PROfeel® heraproteiinilisä. Se säilyy kätevästi omassa, suljettavassa pussissaan huoneenlämmössä muiden kuiva-aineiden tapaan ja sitä voi käyttää esim. juomissa tai leivonnassa.  Normaalisti leivän päälle tulevan juuston pistin mehevöittämään ja maustamaan vohveleita. Muita leivänpäällysiä - tässä tapauksessa vohvelinpäällysiä-  löytyy varmasti jokaisen jääkaapista.

Yksi vohveli sisältää proteiinia lähes 10 grammaa ja sen päälle laitettavilla raaka-aineilla voit täydentää kokonaisuutta. Vohveleita paistaessa odottaminen koukuttaa muksutkin pöydän ääreen odottamaan sitä seuraavaa paistuvaa vohvelia. Kenties perheeseen saadaan samalla uusi vohvelimestarikin!

Iltapalaproteiinivohvelit

Iltapalaproteiinivohvelit

TTTTT
b
4
Laktoositon
Runsaasti proteiinia
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
1h 5min

Valmistusaineet

1  prk  (250 g) Valio pehmeä täyteläinen maitorahkaa
6  dl Valio Plus™ kevytmaitoa
kananmunaa
3  dl vehnäjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
1  tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 - 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1  pussi  (150 g) Valio Juustomestarin cheddar raastetta
Paistamiseen
Valio Oivariini® juoksevaa
Tarjoiluun
kylmäsavulohiviipaleita Kokeile myös Avaa/sulje
Valio raejuustoa
kasviksia

Valmistusohje

  • Sekoita rahka, maito, munat ja Oivariini kulhossa. Lisää jauhot, leivinjauhe niihin sekoitettuna Sekoita. Lisää lopuksi juustoraaste.

  • Anna taikinan tekeytyä 20 - 30 min tai yön yli jääkaapissa. Taikinasta voi paistaa vohveleita usemampana päivänä, kun taikinan pitää jääkaapissa ja sekoittaa sitä ennen paistamista.

  • Kuumenna vohvelirauta, voitele pinnat Oivariini rasvalla.

  • Paista taikinasta vohveleita.

  • Tarjoa juustoisten vohveleiden kanssa kala- tai lihaleikkeleitä, kasviksia ja raejuustoa.

Proteiinin määrä
  • Yksi vohveli sisältää proteiinia reilu 10 g. Annoskohtainen proteiinin määrä riippuu pinnalle laitettavista raaka-aineista.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Uusi vuosi ja uudet lupaukset… nyt proteiinivohveleilla niitä kohti!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi