Ujo kerma

Valion ruokablogi

Pulled beef - maukasta ja edullista liharuokaa!

Pitkään kypsennettävät lihanosat ovat edullisia ja ne ovat tällä hetkellä ravintoloiden ja huippukokkien suosiossa. Hyvä niin. Miksi ei siis valmistettaisi näitä myös kotona!

 Pulled beefistä on moneksi

Sian niskasta valmistettava, pitkän kypsennysajan vaativa Pulled pork on varmasti jo monelle tuttu. Vastaavanlaista liharuokaa voi myös valmistaa naudan lavasta. Pulled beefin valmistuksessa lapaa keitetään lihaliemessä niin mureaksi, että sen rakenne hajoaa pelkällä haarukalla vedettäessä ja se tarjoillaan haarukalla riivittynä. Siitä tuleekin suomenkielinen nimi ”revitty liha". Keittäminen sujuu joko liedellä tai uunissa ja se on helppoa ruoanvalmistusta parhaimmillaan.” Kypsä liha maustetaan joko itse tehdyllä kotikaljaliemellä tai vaikka valmiilla tai kotona valmistetulla bbq-kastikkeella.

Kypsän ja mehukkaan pulled beef -lihan monikäyttöisyydelle ei näy loppua. Sitä voi käyttää  esim. hampurilaisten tai hot dogien väliin. Tortilloiden tai patonkien täytteeksi. Uuniperunoihin smetanan tai crème fraîchen kanssa tai kastikkeisiin, omeletteihin ja keittoihin.

Kerralla reilusti ja herkkuliemi käyttöön!

Kannattaa valmistaa kerralla reilumpi määrä maukasta lihaa ja laittaa sitä käyttöannoskokoihin pakattuina pakastimeen. Koska liha sopii niin monenlaisiin ruokiin, ei siihen hetkessä kyllästy! Kun luulet kokeilleesi jo kaikkea, niin teepä vielä chilinen lihakeitto ja taas on uusi ruokalaji loihdittu.

Lihaliemi kannattaa myös ehdottomasti säästää. Liemi on mitä parhain raaka-aine keittojen ja kastikkeiden pohjaksi tai risottojen ja pataruokien nesteeksi. Lihalientä voi halutessaan keittää kokoon ja pakastaa  rasioissa tulevia kokkailuja varten.  

Pulled beef eli Revittyä naudanlapaa

Pulled beef eli Revittyä naudanlapaa

ttttt
b
0
h
12
Kananmunaton
Gluteeniton
Runsaasti proteiinia
Laktoositon
Vaikeusaste: helppo
o
6h 30min

Valmistusaineet

1  kg naudan lapaa
2  l lihalientä (ks. erillinen ohje Tumma lihaliemi)
Kotikaljaliemi
2  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
valkosipulin kynttä
2  rkl tomaattipyreetä
4  dl kotikaljaa tai tummaa olutta
½  dl soijakastiketta
2  rkl fariinisokeria

Valmistusohje

  • Keitä lihaa keskilämmöllä liedellä (tai 130 asteessa uunissa) kannella peitetyssä kattilassa suolatussa lihaliemessä n. 6 h, kunnes se hajoaa haarukalla vedettäessä. Kuori vaahto pois liemen pinnalta esim. reikäkauhalla keittämisen alkuvaiheessa.

  • Ota liha pois liemestä. Anna jäähtyä. Revi säikeiksi esim. haarukalla. Poista luu, mahdollinen ylimääräinen rasva sekä kalvot.

  • Keitä mausteliemi: Kuumenna kattilassa Oivariini. Kuullota hienonnetut valkosipulin kynnet ja tomaattipyree. Lisää kotikalja, soija ja sokeri. Keitä 15 - 20 min, kunnes liemi on kiehunut puoleen ja sakeutunut.

  • Sekoita kotikaljaliemi lihan joukkoon.

  • Käytä esim. hampurilaisten, hot dogien, tortilloiden, patonkien täytteenä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi