Ujo kerma

Valion ruokablogi

Punajuuririsottoa buon appetito!

Kaunis, punainen risotto saadaan käyttämällä tuoreita punajuuria. Tarjoamme sinulle kaksi vaihtoehtoa, lempeän ja hienostuneen makuisen punajuuririsoton tai sinihomejuuston ystävälle AURA punajuuririsoton. Risottoa voi valmistaa melkein milloin vain, sillä sen voi tarjota alku-, pää- tai lisukeruokana niin juhlana kuin arkena. 

Riisi ja ajoitus ovat onnistumisen a ja o

Riisilaadusta ei kannata risotossa tinkiä, vaan valita oikeanlainen riisi sen valmistukseen. Arborio-riisi on oma ehdoton suosikkini ja sen saatavuus Suomessa on hyvä. Toinen vaihtoehto on carnaroli-riisi. Kauppanimellä myytävä risottoriisikin toimii kohtuullisen hyvin.

Sanotaan, että risotto ei odota ruokailijaansa, vaan ruokailija odottaa risottoa. Risoton valmistaminen ei kuitenkaan ole hidasta eikä vaikeaa, joten odottavan aika ei ole pitkä. Risotto tarjotaan heti kun se on saavuttanut oikean rakenteen. Mikä se sitten on? Oikea riisin kypsyysaste on saavutettu, kun riisi antaa vielä puruvastusta. Koostumukseltaan risoton tulee olla puuromaista - kosteaa ja mehevää.

Valitse suosikkisi

Maistuisiko lempeä punajuuririsotto vai rakuunalla maustettu, sinihomejuuston ystävän AURA punajuuririsotto? Molempien risottojen valmistuohjeet löydät alla olevasta ohjeesta. Jos kaipaat lisää tietoa risotosta tai haluat vinkkejä risoton valmistuksen saloihin, kannattaa kurkata artikkelia aiheesta.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

Punajuuririsotto

Punajuuririsotto

TTTTy
b
35
h
526
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
30min

Valmistusaineet

3   (200 g) punasipulia
300  g punajuuria
3 ½  dl vettä
kasvisliemikuutio
2  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
3 ½  dl risottoriisiä , esim. arborio-riisi
2  prk  (à 2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme juustoa
1  dl Valio omenatäysmehua
½  tl rouhittua mustapippuria
1 ½  rkl valkoviinietikkaa
Tarjoiluun
Valio Mustaleima™ raastetta Kokeile myös Avaa/sulje
( tuoretta timjamia ja / tai basilikaa )

Valmistusohje

  • Hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä joko raastinraudalla tai monitoimikoneessa.

  • Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.

  • Kuumenna rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää riisi, sipulit ja punajuuriraaste. Kuullota 5 min.

  • Lisää joukkoon 1 dl kasvislientä ja ruokakerma. Kun neste on imeytynyt riisiin jatka nesteen (kasvisliemi ja mehu) lisäystä pienissä erissä, 1 - 1 1/2 dl kerrallaan, välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin ennen uutta lisäystä. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.

  • Mausta mustapippurilla ja valkoviinietikalla.

  • Ripota annosten päälle juustoraastetta tai -lastuja. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi