1.8.2017
Rapujuhlien ihana juustopiirakka
Rapukausi ja rapujuhlat ovat täällä! Herättele rapuruokahalua maukkaalla ja tyylikkäällä juustopiirakalla, joka sopii rapujuhliin mainiosti.
Rapujuhlien must-bake
Rapujuhlien päätähdet ovat itseoikeutetusti ihanat hehkuvan punaiset saksiniekat, mutta juhlapöytään kannattaa kattaa muutakin. Yksi oma suosikkini rapujuhlien pöytään tai rapumenun alkupalaksi on täyteläinen vahvan goudan makuinen juustopiirakka. Koekeittiömme Annan käsialaa oleva piirakka on itsessään jo maukasta, mutta lisämakua ja näyttävyyttä siihen saa lisäämällä paistamisen jälkeen rennosti päälle esimerkiksi viikunaa ja pähkinöitä, voissa paistettuja kantarelleja tai miksei niitä illan odotetuimpia herkkuja, ravun pyrstöjä. Ruotsissa juustopiirakka kuuluu perinteisesti rapujuhliin, mutta suomalaisissa rapujuhlissa piirakka maistuu totta kai parhaalta kotimaisesta juustosta tehtynä. Tarjoa piiras hieman lämpimänä - varsinkin silloin jos rapujuhlia vietetään ulkoilmassa on mukavaa, että tarjottavana on jotain lämmintä. Tämä piirakka on ehdottomasti rapujuhlien must-do!
Löydä kaikki rapujuhlista
Valio.fi:sta löydät kattavan paketin rapuaiheista asiaa ja reseptejä:
Juustopiirakka
Valmistusaineet
Pohja |
|
125 g | Valio Eila® voita |
3 dl | vehnäjauhoja |
3 rkl | kylmää vettä |
Täyte |
|
4 | kananmunaa |
1 pussi (150 g) | Valio Juustomestarin vahvempi gouda raastetta |
2 dl | Valio Eila® kermaviiliä |
1 prk (2 dl) | Valio ruokakermaa |
¼ tl | suolaa |
Tarjoiluun |
|
100 g | miniluumutomaatteja |
½ dl | lehtipersiljaa |
TAI |
|
3 | tuoretta viikunaa |
1 dl | saksanpähkinöitä |
½ dl | vaahterasiirappia |
Valmistusohje
-
Sekoita pehmeään voihin jauhot ja kylmä vesi.
-
Laita irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja ylös reunoille.
-
Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 min.
-
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää juustoraaste, kermaviili, kerma ja suola. Sekoita hyvin.
-
Kaada täyte vuokaan.
-
Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä ja pinta on saanut väriä.
-
Anna jäähtyä.
-
Lisää piirakan päälle neljään osaan leikattuja minitomaatteja ja lehtipersiljaa tai viikunoita, saksanpähkinöitä ja vaahterasiirappia. Tarjoa haaleana tai kylmänä.
-
Tarjoa kahvi- tai teepöydässä tai brunssilla.
Raikaako teillä "Helan går" pimenevässä loppukesän illassa? Riemukkaita rapukekkereitä!
Kommentit ()
Kirjoita oma kommenttisi
Kiitos!
Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.
Sinun kommenttisi
Kiitos!
Käyttäjien julkaisemat sisällöt esitarkistetaan ennen kuin ne tulevat näkyviin Valio.fi-palveluun. Tämän jälkeen ne näkyvät palvelussa normaalisti.