Ujo kerma

Valion ruokablogi

Rapujuhlien ihana juustopiirakka

Rapukausi ja rapujuhlat ovat täällä! Herättele rapuruokahalua maukkaalla ja tyylikkäällä juustopiirakalla, joka sopii rapujuhliin mainiosti.

Rapujuhlien must-bake

Rapujuhlien päätähdet ovat itseoikeutetusti ihanat hehkuvan punaiset saksiniekat, mutta juhlapöytään kannattaa kattaa muutakin. Yksi oma suosikkini rapujuhlien pöytään tai rapumenun alkupalaksi on täyteläinen vahvan goudan makuinen juustopiirakka. Koekeittiömme Annan käsialaa oleva piirakka on itsessään jo maukasta, mutta lisämakua ja näyttävyyttä siihen saa lisäämällä paistamisen jälkeen rennosti päälle esimerkiksi viikunaa ja pähkinöitä, voissa paistettuja kantarelleja tai miksei niitä illan odotetuimpia herkkuja, ravun pyrstöjä. Ruotsissa juustopiirakka kuuluu perinteisesti rapujuhliin, mutta suomalaisissa rapujuhlissa piirakka maistuu totta kai parhaalta kotimaisesta juustosta tehtynä. Tarjoa piiras hieman lämpimänä - varsinkin silloin jos rapujuhlia vietetään ulkoilmassa on mukavaa, että tarjottavana on jotain lämmintä. Tämä piirakka on ehdottomasti rapujuhlien must-do!

Löydä kaikki rapujuhlista

Valio.fi:sta löydät kattavan paketin rapuaiheista asiaa ja reseptejä:

Juustopiirakka

Juustopiirakka

TTTTT
b
2
h
51
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h

Valmistusaineet

Pohja
125  g Valio Eila® voita
3  dl vehnäjauhoja
3  rkl kylmää vettä
Täyte
munaa
1  pussi  (150 g) Valio Juustomestarin vahvempi gouda raastetta
2  dl Valio Eila® kermaviiliä
1  prk  (2 dl) Valio ruokakermaa
¼  tl suolaa
Tarjoiluun
100  g miniluumutomaatteja
½  dl lehtipersiljaa
TAI
tuoretta viikunaa
1  dl saksanpähkinöitä
½  dl vaahterasiirappia

Valmistusohje

  • Sekoita pehmeään voihin jauhot ja kylmä vesi.

  • Laita irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja ylös reunoille.

  • Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 min.

  • Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää juustoraaste, kermaviili, kerma ja suola. Sekoita hyvin.

  • Kaada täyte vuokaan.

  • Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä ja pinta on saanut väriä.

  • Anna jäähtyä.

  • Lisää piirakan päälle neljään osaan leikattuja minitomaatteja ja lehtipersiljan oksia tai viikunoita, saksanpähkinöitä ja vaahterasiirappia. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

  • Tarjoa kahvi- tai teepöydässä tai brunssilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Raikaako teillä "Helan går" pimenevässä loppukesän illassa? Riemukkaita rapukekkereitä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi