Sivustollamme on käyttökatko ti 26.6. klo 22.00 alkaen. Pahoittelemme etukäteen ja toivotamme sinut tervetulleeksi entistä paremmille sivuillemme ke 27.6.

Ujo kerma

Valion ruokablogi

Rennon trendikäs salaattikakku on kesän kiva herkku

Tämän kesän trendikkäin suolainen leivonnainen on ehdottomasti raikas salaattikakku. Uudenlaisessa kakussa mehevä porkkanaleipäpohja kietoo ympärilleen herkullisen lämminsavulohi-kasvistäytteen ja runsaan salaatin. Kakun tuoreus vie kielen mennessään.

Kakku, jossa maistuu tuoreus

Tässäpä hauska vaihtoehto perinteisemmälle voileipäkakulle. Idea on molemmissa sama, eli leipäkerrosten välissä herkullista täytettä, mutta salaattikakussa on lisäksi runsaasti kasviksia - nimensä mukaisesti. Uskallanpa väittää, että salaattikakut ovat tämän kesän trendikkäin suolainen tarjottava. Porkkanaleipä, kasvikset, lämminsavulohi ja tuorejuustotäyte yhdistyvät tässä ohjeessa raikkaaksi kokonaisuudeksi. Leipä kakkuun kannattaa ehdottomasti leipoa itse ja se tuo kakun teemaan sopivasti juureksia leivän sisällekin. Kiireisempi juhlanjärjestäjä hakee valmiin pyöreän leivän esimerkiksi kaupan paistopisteestä. Valmiista leivästä saa helposti muotoitua kakkuun sopivan leikkaamalla paistopinnan pois (sipaise sen päälle tuorejuustoa ja herkuttele kakun kokoamisen lomassa). Leivän kostutus on oleellista, joten siinä kannattaa olla huolellinen.

Kakun värikkyys kutsuu luokseen

Salaattikakun koristelun runsauteen kannattaa panostaa,  joten pidä siinä vain mielikuvitus rajana. Pursota tuorejuusto-kermatäyte reunoille helminauhaksi ja jätä reunat muuten paljaiksi nakukakun tyyliin. Salaatti saa pursuta reunoista rennon tyylikkäästi. Kakun koristelun kruunaa näyttävä ruusuke lohesta tai vaikkapa porkkanasta leivän makumaailmaa mukaillen. Aidot kukat kaunistavat kakun aina. Tätähän syö jo silmillään, todellinen juhlapöydän väriläiskä.

Näin teet porkkanakoristeet:

  • Kuori porkkanat (mitä isompi porkkana sitä parempi)
  • Vedä kuorimaveitsellä tai juustohöylällä yhdeltä sivulta pitkiä suikaleita. Yritä vetää suikaleet katkaisematta niitä.
  • Kun pääset leveämpään kohtaan lähemmäksi keskustaa, käännä porkkana ja aloita suikaleiden vetäminen toiselta puolelta
  • Asettele porkkanasuikaleet kakun päälle kukan muotoon
  • Huom! Suikaleet kannattaa pitää kylmässä vedessä ja koota kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua
Lohi-salaattikakku

Lohi-salaattikakku

ttttt
b
3
h
6
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
3h 10min

Valmistusaineet

Porkkanaleipä
2  dl Valio Eila® kevytmaitojuomaa
¼  pkt  (à 50 g) hiivaa
2  rkl sokeria
1  tl suolaa
kananmuna
25  g Valio Eila® voita
1   (125 g) porkkana raastettuna
6 ½ dl vehnäjauhoja
Kostutus
1  dl kasvislientä
Täyte ja koristelu
2  rasiaa  (à 200 g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
2  dl Valio Eila® vispikermaa
¼  tl suolaa
ripaus jauhettua mustapippuria
300  g kesäkasviksia , esim. paprika, kurkku, kesäkurpitsa ja kesäsipuli
n. 200 g lämminsavulohta
100  g jääsalaattia

Valmistusohje

Porkkanaleipä
  • Lämmitä maitojuoma kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää muna, sulatettu voi ja porkkanaraaste, sekoita. Vaivaa joukkoon jauhot.

  • Kaada taikina voideltuun ø 22 - 23 cm :n irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota 1 h.

  • Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 min. Anna jäähtyä hyvin.

Täyttäminen
  • Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  • Leikkaa pestyt kasvikset pieniksi kuutioiksi.

  • Halkaise porkkanaleipä kolmeen osaan. Leikkaa kannesta paistopinta ohuelti pois.

  • Kostuta leipälevyt. Pursota tai levitä pohjille tuorejuusto-kermaseosta. Laita toiseen väliin salaattia ja kasviskuutioita ja toiseen salaattia ja lohta.

  • Pursota pinnalle loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, kasviskuutioilla ja lohella.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Onnea valmistuneille, ylioppilaille ja kouluvuoden päättäville! Kakun voi toki leipoa ihan vaan juhlistaakseen alkanutta kesää.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi