Ujo kerma

Valion ruokablogi

Retropuuro taipuu jälkiruoaksi

Ihana, hauska rakenne - siis mitä tämä on? Otapa selvää, mistä ja miten valmistuvat täyteläiset valkosuklaiset letut. Siinä samassa saatat palauttaa mieleesi lapsuuden lempipuurosi. Saat myös vinkin, millä konstein voit nyt helposti välttää maitopuuron pohjaan palamisen.

Pallopuuro – ihanaa myös sellaisenaan

Valkoinen, pikkupallosia kumpuileva helmipuuro – pallopuuroksikin kutsuttu – valmistuu perunasuurimoista. Ne ovat pieniä, perunatärkkelyksestä tehtyjä suurimoita, joista valmistuu niin lempeä velli kuin puurokin. Tätä on omassa 70-luvun lapsuudessa nautittu ja sitä on rakastettu.  Rakkauden suussa kutkutteleviin palleroihin olen vuorostani siirtänyt omille lapsilleni. Tehdään retropuurosta nykyaikaa!

Uuden Valio Kiehu™ maitojuoman myötä on tämän puuron valmistus sitä paitsi reilusti huolettomampaa. Nyt puuro ei montaakaan sekoitusta kaipaa kypsyessään ja valmistus onnistuu myös teräkattilassa.

Pallopuurosta jälkiruokalettuja?

Kyllä, herkullisen muhkeita sellaisia! Letut syntyvät kun pallopuuroon lisätään ensin vähän makua – makeutta ja valkosuklaata. Lisäksi tarvitaan paistamista helpottamaan taikinaa sitovia aineita - kananmunaa ja jauhoja.

Paista, maista ja ihastu!

Valkosuklaiset letut

Valkosuklaiset letut

TTytt
b
4
h
24
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h 50min

Valmistusaineet

1  l Valio Kiehu™ maitojuomaa
3  dl perunasuurimoita , Helmi
1 ½  rkl sokeria
½  rkl vaniljasokeria
1  mm  (maustemitta) suolaa
¾  dl vehnäjauhoja
munaa
50  g valkosuklaata
Paistamiseen
n. 1/2 dl Valio Oivariini® juoksevaa
Tarjoiluun
valkosuklaalastuja
marjoja

Valmistusohje

  • (Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.)

  • Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Oleellista on, että maitojuoma on kiehuu.

  • Keitä 10 min. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Nosta sivuun. Mausta puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja suolalla. Anna jäähtyä.

  • Lisää vehnäjauho, munat ja karkeaksi rouheeksi paloiteltu valkosuklaa. Sekoita.

  • Kuumenna Oivariini rasva lettupannulla keskilämmöllä. Paista letut pannulla molemmin puolin.

  • Tarjoa jälkiruokana sellaisenaan tai marjojen ja valkosuklaalastujen kanssa.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi