Ujo kerma

Valion ruokablogi

Riista taipuu kebabiksi

Hirvestyskauden käynnistyttyä on aika tarttua hirveä sarvista! Valmista kebabliha itse ja kokeile sitä vaikkapa kotimaisesta hirven jauhelihasta. Ujo kerma blogi näyttää, kuinka helppoa kebabin tekeminen on.

Kokeile riistan valmistamista uudella tavalla. Riistan makua ja kotimaisia raaka-aineita kunnioittaen syntyy hirven jauhelihasta kebabia. Itse kebabin valmistus on helpompaa kuin uskotkaan, mutta sen tekemiseen kannattaa varata reilusti aikaa.

Kebablihan valmistus steppi kerrallaan

Kuvien avulla kebabin tekeminen avautuu nopeasti ja tarkempi resepti löytyy alta.

Kypsä liha leikataan ohuiksi viipaleiksi ja ne tulee pyöräyttää voissa paistinpannulla ennen tarjoilua. Kevyt ruskistus antaa kebablihalastuille niille ominaisen ulkonäön, lisää mehukkuutta ja maustaa paistopinnan kevyesti suolalla. Kebabin kanssa tarjottavan jogurttikastikkeen ja herkullisen sipulilisukkeen ohjeen löydät ohjeesta. Jos haluat valmistaa kebabin muista lihalaaduista, valmista samaan tapaan, mutta käytä mausteina esim. juustokuminaa, korianteria ja chiliä.

VINKKI! Hirvenlihakebabin kaveriksi on varta vasten kehitetty grahampitaleipien ohje, joiden lempeän viljainen maku on mietitty riistalle sopivaksi.

Hirvikebab

Hirvikebab

TTTTy
b
3
h
47
Kananmunaton
Gluteeniton
Vaikeusaste: keskitaso
o
16h 25min

Valmistusaineet

1  kg hirven jauhelihaa
1 - 2 (150 g) sipulia
valkosipulin kynttä
1  tl rouhittua mustapippuria
1  tl jauhettua maustepippuria
1  tl timjamia
1  tl suolaa
alumiinifoliota
Tarjoiluun
1  prk  (400 g) Valio turkkilaista luomujogurttia
¼  tl suolaa
Sipulilisuke
500  g puna- tai keltasipulia
50  g Valio Luomu™ voita
2  rkl sokeria
1  tl suolaa
4 - 5 katajanmarjaa murskattuna
2  rkl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

  • Laita taikinalapa/ -koukku yleiskoneeseen. Lisää jauheliha, aivan pieneksi hakkelukseksi leikatut sipulit sekä mausteet.

  • Anna koneen muokata jauhelihataikinaa hiljalleen n. 30 min. Tehoa tarvitset aluksi enemmän, jotta saat taikinan pyörimään yhtenä massapallona koneessa. Tämän jälkeen voit alentaa puoliteholle. Vaivaamisen aikana taikina tulee säikeenomaiseksi ja sillä saadaan kebablihalle ominainen tiivis rakenne.

  • Jaa taikina kahtia. Nosta kumpikin pala kahden, reilunkokoisen folion päälle. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin noin 22 cm:n pituiset, tasapaksut tangot.

  • Kääri foliot tangon ympärille. Kierrä molemmista päistä "karkkimaisesti" erittäin kireälle, jolloin murekemassa tiivistyy ja napakoituu.

  • Kypsennä uunin keskitasolla 100 asteessa n. 4 tuntia. Käännä rullia paistamisen puolivälissä.

  • Voit poistaa rullista ylimääräisen nesteen tekemällä haarukalla muutaman piston folion läpi rullan toiseen päähän ja valuuttaa siitä nesteen pois.

  • Kebablihan rakenne ja maut tiivistyvät, jos tarjoat sen vasta seuraavana päivänä. Anna tällöin lihan jäähtyä foliossa ja nosta sitten jääkaappiin.

  • Leikkaa kebabliha ohuiksi lastuiksi. Kuumanna lastut nopeasti voissa pannulla. Tarjoa suolalla maustetun jogurtin ja sipulilisukkeen kanssa.

Sipulilisuke
  • Halkaise sipulit ja leikkaa viipaleiksi.

  • Kuumenna voi paistinpannulla, lisää sipulit, sokeri, suola ja murskatut katajanmarjat. Kuullota.

  • Lisää viinietikka ja anna hetki kiehua, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

VINKKI
  • Kebabrullan voi myös pakastaa. Laita folioon kiedottu kebabrulla pakastepussin sisään ja pakasta.

  • Täytä (graham)pitaleivät kebablihalla, jogurtilla ja sipulilisukkeella. Viimeistele annokset muutamilla karpaloilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi