Ujo kerma

Valion ruokablogi

Runebergin päivä maistuu leivoksissa

Runebergin torttujen makumaailma on nyt viety herkullisiin pikkuleivoksiin. Helppotekoinen täyte pursotetaan tartalettipohjiin ja Runebergin tortuille ominainen hillosilmä piiloutuu leivonnaisen sisuksiin.

Pikkuherkkuja Runebergin päivään

Mistä on pienet Runebergin leivokset tehty? Mantelista ja pipareista. Pomadasta ja hillosta. Tuorejuustosta ja siirapista. Niistä on pienet Runebergin leivokset tehty.

murotaikinan valmistaminenTartaletit, keksit…  Vaihtehtoja leivonnaisten pohjiksi

Runebergin leivonnaisten täytteen voi pursottaa monenlaisten leivonnaisten päälle. Tartalettipohjat voi tehdä itse valmiista kaupan murotaikinasta tai valmistaa ne kevyemmin Rahka-tartalettien pohjan ohjeella.  Täytteen voi myös pursottaa kaurakeksien päälle tai makeiden crustadien syvennyksiin. Välttmättä leivospohjaa ei tarvita ollenkaan, sillä nämä herkut voi tehdä vaikka lusikkatarjoiluna: Asettele lusikoita tarjoiluastiaan ja pursota täyte lusikkapesiin. Vaihtoehtoja siis piisaa!

Runebergin pikkuleivokset

Runebergin pikkuleivokset

ttttt
b
0
h
2
Vähälaktoosinen
Vaikeusaste: keskitaso
o
30min

Valmistusaineet

60   (pieniä) valmiita tartalettipohjia Ø 4 cm
200  g vadelmahilloa
Täyte
1  dl Valio vispikermaa
1  rasia  (200g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
½  dl tummaa siirappia
1  tl karvasmanteliaromia tai karvasmanteliöljyä
100  g piparkakkuja
100  g paahdettuja mantelilastuja
Päälle
sokerivesikuorrutusta
vadelmahilloa

Valmistusohje

  • Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, siirappi ja karvasmanteliaromi tai -öljy.

  • Hienonna piparkakut ja mantelilastut. Lisää täytteeseen.

  • Laita täyte tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.

  • Pursota tai lusikoi ensin vadelmahillo tartalettien pohjalle.

  • Pursota sitten täyte tartaletteihin vadelmahillon päälle.

Päälle
  • Koristele sokerivesikuorrutusraidoilla ja vadelmahillolla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Hyvää Runebergin päivää,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi