Ujo kerma

Valion ruokablogi

Ruoka valkokankaalla

Ruoka ja ruoanlaitto ovat isossa roolissa tämänhetkisessä television ohjelmatarjonnassa. Erilaisia ruokaohjelmia on laidasta laitaan; informatiivisia, kansainvälisiä, kotimaisia, kisailevia, lapsille suunnattuja, leivontaan keskittyneitä jne. 

Ruokaleffat

Ruokaa käsitteleviä elokuvia on sen sijaan ilmestynyt melkoisen vähän verrattuna ruokaohjelmien tarjontaan.  Mieleeni nousee vain muutama, ja nekin useamman vuoden takaa. Suklaan yllättävistä vaikutuksista kertova Pieni suklaapuoti ja elokuva amerikkalaisesta Julia Childista  ja hänen tekemästään Mastering the Art of French Cooking keittokirjan ohjeita valmistavasta bloggaajasta. 

Rakkaudesta ruokaan

Näin sanomalehdestä mainoksen ranskalaisesta ”Le Chef – rakkaudesta ruokaan” leffasta. Koukutuin heti, vaikka en ollut tainnut koskaan käydä elokuvateatterissa katsomassa komediaa. En voinut muuta kuin aktivoitua, sillä näyttelijäkaartissa oli Leonista tuttu, valloittava Jean Reno yhdistettynä suupieliä kutkuttavaan ravintolamaailmaan.

En ole elokuvakriitikko, joten siihen en ryhdy. Mutta ruoasta kiinnostuneena oli tietenkin virkistävää nähdä ruoka-aiheinen elokuva. Ei tarvinnut muuta kuin antaa itsensä virittäytyä kepeään tunnelmaan ja nauttia. Oli mukavaa katsoa, kuinka loppuun asti harkittujen ruokaohjeiden reseptiikan noudattaminen nousi yhdeksi elokuvan juonteeksi. Ranskalaisen keittiön ja molekyyligastronomian kontrasti otettiin myös käsittelyyn humoristisella tavalla.  Ainakin itse sain makeat naurut. 

 

Tämä ananas-rahkalehikäinen voi sulattaa sydämen...

Välittämisen instrumentti

Ruokaa käsittelevät elokuvat ovat useimmiten hyväntuulisia ja tunteellisia. Ruoka onkin hyvin tunnepitoinen elementti, jolla kerrotaan tekijän tai tarjoajan omasta identiteetistä tai halutusta viestistä jotakin. Ruoka on välittämisen instrumentti. Itse tehdyllä herkulla voi myös yrittää joskus pehmittää rakkaimpansa sydäntä. Mutta aina se ei onnistu – edes leffassa lehikäisellä.

Elokuva nostatti nälän ja teki mieli mennä kokkaamaan sen jälkeen! Tässä teille ruokaohjeita ranskalaiseen tapaan jos vaikka haluatte virittäytyä leffatunnelmaan. Traileri tutustutti myös toiseen ranskalaiseen ruoka-aiheiseen elokuvaan, joka on ainakin itselläni listoilla, "Haute cuisine – mestari keittiössä".

Leffassa nähdään!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi