Ujo kerma

Valion ruokablogi

Sano hola burritokulholle

Hola! Mitäpä jos kokoaisit burriton seuraavalla kerralla kulhoon? Burriton voi mainiosti valmistaa kulhoon ilman tortillalettua, jolloin riisi toimii burriton pohjana.

Texmex mukana kulhotrendissä

Burritot, fajitakset ja quesadillat pyörivät tasaisesti ruokalistalla ja olenkin viime aikoina kaivannut texmex-ruokiin jotain vaihtelua. Vaikka täytevaihtoehtoja pystyykin muuntelemaan ja sitä kautta samaan vaihtelua, niin kuitenkin yksi elementti on aina sama, nimittäin se tortillalettu. Tähän vaihtelunhaluun löytyi kuin löytyikin vastaus Koekeittiömme Annan ihanasta reseptistä, burritokulhosta. Ihan mahtava tapa syödä burrito! Usein myös texmexiin niin hyvin sopiva riisi jää tortillalettujen kanssa keittämättä, joten kulhossa riisi pääsee kunnolla oikeuksiin.

Kulhon raikkaat lisukkeet

Valmiit salsapurkit kannattaa jättää suosiolla kauppaan, sillä tuoreista tomaateista, kevätsipulista, korianterista ja limestä syntyy itse tekemällä paras ja ihanasti juuri kulhomuotoiseen burritoon sopiva salsa. Paista kulhoa varten mausteiset naudanlihasuikaleet  ja murskaa avokado. Ja vielä kun kulhon viimeistelee valmiilla paprikan ja chilin makuisella Valio dippi & kastike uutuusjogurtilla ja vahvalla goudaraasteella, on kulhossa kaikki paremmin kuin hyvin. 

Nappaa videolta kokoamisvinkit, reseptistä ainekset ja kokeile pian!

Burritokulho

Burritokulho

TTTTt
b
0
h
16
Kananmunaton
Gluteeniton
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
45min

Valmistusaineet

1  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
400  g naudan paistisuikaleita
1  tl savupaprikajauhetta
valkosipulin kynttä
punainen chilipalko
pala ( 1 - 2 cm) tuoretta inkivääriä
n. 3 dl lihalientä
Tomaattisalsa
tomaattia
2  vartta kevätsipulia
½ dl tuoretta korianteria
1  rkl limemehua
Lisäksi
2 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
1  iso avokado
½ pussia (à 150 g) Valio Juustomestarin cheddar raastetta
1  prk  (200 g) Valio dippi & kastike jogurttia paprika ja chili
Maustamiseen
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  • Kuumenna Oivariini paistinpannussa tai kasarissa. Ruskista paistisuikaleet. Mausta suolalla (½ tl), pippurilla ja savupaprikajauheella. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, chili ja inkivääri. Anna kuullottua hetki. Lisää lihaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 30 min tai kunnes suikaleet ovat mureita.

  • Valmista salsa: Leikkaa tomaatit neljään lohkoon ja poista siemenosat. Kuutioi. Hienonna sipuli ja korianteri. Sekoita ja mausta limemehulla sekä ripauksella suolaa.

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa avokadon hedelmäliha haarukalla rouheasti.

  • Kokoa annoksiin riisiä, lihaa, salsaa, avokadoa, juustoraastetta ja jogurttikastiketta. Nauti heti.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

¡Hasta luego!

P.s. Uudet dippi & kastike -tuotteet löytyvät lähipäivinä kaupoista, mutta jos hyllystä et uutuutta vielä löydä, käy ranskankerma tai ruokarahka oikein hyvin kulhon kastikkeeksi.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi