Ujo kerma

Valion ruokablogi

Siemennachot saavat koukuttaa!

Suosittu ja trendikäs siemennäkkileipä taipuu helposti myös nachoiksi naposteluun. Näihin rapeisiin ja terveellisiin herkkuihin saa tulla himo hyvällä omallatunnolla. Gluteenittomien siemennachojen pääraaka-aine on erilaiset siemenet, joiden maku paahdettuna on mitä parhain. Dippaa nachot guacamoleen, joka kevennetään raejuustolla

Googlatuin trendiherkku

Oletko jo tehnyt superhitiksi noussutta siemennäkkileipää?  Siemennäkkäri oli viime vuonna yksi haetuimmista resepteistä ja trendikkäimmistä hakusanoista - eikä ihme, koska niin ihana ja terveellinen herkku on kyseessä. Tämä resepti on siis varsinaista siementen juhlaa. Auringonkukan-, pellavan-, kurpitsan-, chian-, seesamin- ja pinjansiemenet maistuvat upeilta yhdessä ja niihen maku vain paranee paahtuessaan uunissa rapeiksi.

Hyvää gluteenittomasti

Chiansiemenet sitovat näkkäritaikinaa jonkin verran, mutta yksi tärkeä ainesosa taikinassa on psyllium. Erittäin kuitupitoinen psyllium-jauhe tuo taikinaan sitkoa gluteenin tapaan ja näkkäri pysyy kasassa mahdollistaen nämäkin nachon muotoiset palat. Psylliumia saa jo hyvin monista ruokakaupoista  -varmasti osaksi tämän siemennäkkäribuumin siivittämänä.

Itse olen tähän herkkuun aivan koukussa ja siemennäkkäriä tulee tehtyä usein, kun tekee mieli jotain naposteltavaa. Proteiini- ja kuitupitoiset siemenet ovat terveellisiä ja sisältävät hyviä hivenaineita ja rasvoja, joten onneksi kyseessä on terveellinen naposteluherkku. Ja koska siemennäkkäri on nachojen muodossa, sopii guacamole täydellisesti niille dippikaveriksi.

Vinkki: voit lisätä siementaikinaan halutessasi myös tuoretta chiliä.

Siemennachot ja raejuustoguacamole

Siemennachot ja raejuustoguacamole

ttttt
b
1
h
8
Vaikeusaste: helppo
o
1h

Valmistusaineet

2  dl vettä
1  dl auringonkukansiemeniä
½  dl kurpitsansiemeniä
1  dl seesaminsiemeniä
½  dl pellavansiemeniä
½  dl chiansiemeniä
½  dl pinjansiemeniä
1  rkl psylliumkuitujauhetta
2  rkl Valio Oivariini® juokseva laktoositon
sormisuolaa tai suolahiutaleita
Raejuustoguacamole
2  kpl kypsää avokadoa
1  kpl limettiä
1  kpl valkosipulin kynttä
100  g Valio Eila® laktoositon kermaviili
100  g Valio raejuustoa leivän päälle maustamaton
1  tl jauhettua mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

  • Laita vesi kiehumaan.

  • Sekoita kulhossa siemenet ja psylliumjauhe.

  • Lisää kulhoon kiehunut vesi ja Oivariini.

  • Anna seoksen levätä 10 min.

  • Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi seoksen päälle ja levitä sekä painele leivinpaperien välissä oleva seos tasaisesti koko pellille. Poista päällimmäinen leivinpaperi.

  • Mausta halutessasi suolalla.

  • Paista uunin keskitasossa 175 asteessa. Kiertoilmauunissa riittää 150 astetta.

  • Ota pelti uunista 10 min paistamisen jälkeen ja tee taikinaan veitsellä kolmiomuotoisia uria.

  • Paista vielä n. 40 min kunnes näkkileivän pinta on kauniin ruskea (kokonaispaistoaika n. 50 min).

  • Anna siemenlevyn jäähtyä ja paloittele näkkileipälevy leikkauskohdista.

Raejuustoguacamole
  • Halkaise avokadot. Poista siemenet. Koverra avokadot lusikalla kulhoon. Hienonna haarukalla.

  • Purista limen mehu ja lisää heti avokadojen joukkoon.

  • Hienonna valkosipulin kynsi.

  • Yhdistä kaikki ainekset.

  • Mausta pippurilla ja suolalla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi