Ujo kerma

Valion ruokablogi

Simppelit mozzarellalämppärit maistuvat talvilomalla

Lämpimät leivät eli "lämppärit" eivät juuri esittelyjä kaipaa, mutta muistutus näistä herkkuleivistä on välillä tervetullut. Blogi toimiikin tällä kertaa näiden retroleipien muistuttajana ja vinkkinä talviloman iltapalaksi koko perheelle. Voisi vaikka tehdäkin, eikö vaan?

80-luvun iki-ihanat leivät

Lämpimien leipien täytevaihtoehdot ovat rajattomat ja tekotyyli vapaa: osalle ne kuuluu tehdä ja soveltaa niistä aineksista, joita jääkapissa sattuu olemaan hyödyntäen samalla hieman kuivahtaneet leivät. Osa taas miettii täytteet harkiten ja valmistaa ne vartavasten hankituista aineksista. Ja osa taas siltä väliltä. Lämppärithän tekee melkein samalla vaivalla kun normaalitkin voileivät, toki ne pitää käyttää uunin kautta, mutta lopputulos on kylmää voileipää ehdottomasti parempi. Rapeat ja paahtuneet reunat, sulanut juusto sekä vain se, että leipä on lämmin, tekevät lämppäreistä herkkuleipiä.

Iltapalaa punaposkille

Meitä lämppäreihin inspiroi reippaan talvipäivän lämmin iltapala punaposkille sekä uudet Valio Koskenlaskija® mozzarellajuustot raasteena ja viipaleena. Juurikin mozzarella valikoituu useimmiten lämppäreiden tai pizzan juustoksi. Meillä lapset tekivät omansa kinkulla, tomaatilla ja mozzarellaraasteella ja aikuiset taas tomaatti-mozzarellaleivät pestolla . Lasten kanssa lämppärien teko on helppoa ja palkitsevaa. Uunin luukun takaa seurataan juuston sulamista.

Tässä simppelit reseptit:

Simppelit mozzarellalämppärit

Simppelit mozzarellalämppärit

ttttt
b
0
h
0
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

Kinkku-mozzarellalämppärit
4  kpl leipäviipaletta
2  rkl Valio Oivariini® pehmeästi levittyvä HYLA®
4  kpl kinkkuviipaletta
1  kpl tomaattia
150  g Valio Koskenlaskija® Pizza mozzarella juustoraaste
Tomatti-pesto-mozzarellalämppärit
4  kpl leipäviipaletta
4  rkl pestoa
150  g Valio Koskenlaskija® Pizza mozzarella viipale
½  nippu Basilika, tuore
150  g kirsikkatomaatteja
1  rkl jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Kinkku-mozzarellalämppärit
  • Voitele leipäviipaleet Oivariini rasvalla. Lisää päälle kinkkua, tomaattisiivuja ja mozzarellaraastetta.

  • Paista 220 asteessa uunin keskitasolla kunnes juusto sulanut ja ruskistunut.

Tomatti-pesto-mozzarellalämppärit
  • Sivele leipäviipaleet pestolla ja lisää päälle mozzarellaviipaleita.

  • Paista 220 uunissa kunnes juusto sulanut ja ruskistunut.

  • Lisää leipien päälle tuoretta basilikaa, mustapippuria ja tomaatit.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Mitkä ovat omat suosikkitäytteesi lämppäreille? Reipasta talvilomaa kaikille!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi