Ujo kerma

Valion ruokablogi

Sinihomejuuston makumaailmasta

Sinihomejuusto on melkoinen makupommi. Kuten monet sanovat, sitä joko rakastaa tai vihaa. Asia ei kuitenkaan ole ehkä ihan niin yksioikoinen, sillä suhde sinihomejuustoon voi muuttua yllättäenkin, tilanteen, lisukkeiden tai tarjoilutavan vaikuttamana.

Eilen olin kertakaikkisen ihmeissäni. Tein illalla perheen suosikki-iltapalaa, ruispizzaleipäsiä. Niissä on pohjana voilla voideltuja ruisleipiä ja päälle tuli tällä kertaa tomaattia, suolakurkkua, pizzamaustetta ja päälle juustoksi Edamia ja osaan leivistä sinihomejuustoa.  Ajatuksena oli, että vanhempien leipiin tulee homejuustoa päälle ja lapsille ei. Muksuista pienin, 3 –vuotias, oli kovasti apuna leipien teossa ja tietenkin pikkukokin piti itse maistaa kaikkia leivän ainesosia. Siinä sitten tapahtuikin nopean makumieltymyksen muutos. Yhtäkkiä lapsen aikaisempi inhokki – sinihomejuusto - muuttuikin hetkessä herkuksi ja lapsi kiljaisi: ”Hyvää!” Tätä ennen monista yrityksistä huolimatta sinihomejuusto ei ollut maistunut, mutta tässä tapauksessa uusi tilanne ja tekemisen meininki vaikutti ruoan aistimiseen positiivisella ja ennakkoluulottomalla tavalla. Nyt on perheessämme yksi homejuuston ystävä lisää!

Makupareja sinihomejuustolle

Piti sitten sinihomejuustosta tai ei, voi uusiin makuihin totuttautua esim. hyväksi koettujen makuparien avulla. Jo vanha, paatunut sinihomejuuston ystäväkin voi saada ekstra nautintoa näillä yhdistelmillä. Jokin aika sitten meiltä koekeittiöläisiltä kysyttiin, että mitkä maut olisivat hyviä yhdistelmiä AURA juustolle. Niitähän oli aika paljon… Hauskaa sinihomejuustoissahan on se, että vaikka ne ovat suolaisia raaka-aineita, niin silti niiden yhdistäminen makeisiinkin elementteihin toimii hyvin. Tai kerrassaan loistavasti.

Ajattelin koota joitakin herkullisia ruokayhdistelmiä, joilla voi nautiskella juustosta tai ehkä saada joku sinihomejuuston makuun tottumaton oppimaan nautiskelemaan sen ihanasta aromaattisuudesta. Makuparien rinnalle laitan joitakin Koekeittiön ohjeita, mutta suosittelen lämpimästi, että luot itse omat yhdistelmäsi ja kokoat ne vaikka omaan keittokirjaasi. Kannattaa myös kurkata millaisia yhdistelmiä AURA reseptikilpailu toi tullessaan.

 

AURA & Ananas: Kinkku-ananas-AURA pizza ja Hedelmäinen AURA torttu   
AURA & Suklaa: AURA suklaamousse ja AURA suklaamuffinit
AURA & PunajuuriAURA punajuurikohokas ja Samettinen AURA punajuurikeitto 
AURA & Päärynä: AURA päärynäsalaatti


Ja voihan sitä sinihomejuustoa aina popsia sellaisenaan suoraan paketista – kuten tuo pikkunappula teki :-).

Herkutteluhetkiä,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi