Ujo kerma

Valion ruokablogi

Smoothie on hellepäivän virkistäjä

Kesä on antanut meidän nauttia upeista hellepäivistä. Päivät kuluvat pitkälti ulkosalla, sillä lämmin suvi mahdollistaa päivän jatkumisen pitkälle iltaan.  Suomalaiset nauttivat nyt mm. puutarhan hoidosta, uinnista, pyöräilystä, veneilystä, luontoretkistä tai ihan vaan rantatuolissa löhöilystä. Kuumana kesäpäivänä ei aina lämmin ruoka maita. Silloin voisit kokeilla raikasta ja hieman yllättävääkin smoothieta.

Yllätyksellinen smoothie

Oli taas kuuma kesäpäivä takana. Päivän saldona työpäivä ja sen perään liikunnan ja ulkoilun iloa lämpömittarin ollessa yhä hellerajan tuntumassa. Kotiin tullessa oli karmaiseva nälkä ja jano. Silloin iskin smoothien kehiin! Pikkulikasta pitäen suurta herkkuani on ollut ”Banaanimaito” – smoothien esiaste - jossa sauvasekoittimella sekoitetaan kylmää maitoa, kypsää banaania ja kananmuna. Banaani tuo luonnollisen makeuden ja sakeuden juomaan, kananmuna täyteläisyyden ja maito raikkauden. Banaanimaito on jalostunut aste kerrallaan, tai oikeastaan sen mukaan mitä milloinkin jääkaapista löytyy. Tänä lämpimänä iltana löysin jääkaapista vähän erikoisemman yhdistelmän ja se toimi.

Vihersmoothie: tarjoa ensin – kerro sitten!

Tein vihersmoothien, jota annoksesta tulee noin litra. Annoskokoja en edes ala kirjoittelemaan, sillä itse olisin juonut ihan kaiken, mutta halusin testata juoman perheelläni, ikähaarukalla 4 – 41 vuotta. Kun kerroin mitä juomassa on, niin lapset reagoivat spontaanisti naaman mutristuksella ja mies kertoi kohteliaasti jättävänsä tällä kertaa väliin... Lasten ensikieltäytyminen johtui väristä. Mutta kun maistoivat, niin pyysivät lisää. Miehen kieltäytyminen taisi johtua raaka-aineyhdistelmästä – taas noita vaimoni kokeiluja. Mutta vihdoin maistettuaan, hänkin toivoi lisää.

Halusin testata tämän myös töissä. Täällä tuli vahvistettua sama, että tarjoa ensin, kerro sitten! Onneksi juomaa kuitenkin maistettiin, vaikka kerroinkin ensin. Ja siitä pidettiin. Miten on, uskallatko sinä kokeilla?

Vihersmoothie

1/2 kg  vesimelonia 
1   kypsä banaani 
2   kourallista (n. 4 dl) pinaattia 
1   kourallinen (n. 1 dl) basilikan lehtiä 
1 1/2   (à 250 g) Valio pehmeää maitorahkaa 
2 dl  Valio Gefilus® ananas-kookosjuomaa 
1   muna 

Kuori ja paloittele vesimeloni. Poista ainakin enimmät siemenet. Huuhtele pinaatit.
Laita kaikki ainekset n. 1,5 litran vetoiseen kannuun tai muuhun korkeareunaiseen astiaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.  Tarjoa kylmänä janojuomana tai välipalana.

Rinnalle kehittyi toinen ohje, johon on varmasti helpompi tarttua.

Minttuinen meloni-mansikkasmoothie

1/2 kg  vesimelonia 
1   kypsä banaani 
1/2 dl  tuoretta minttua 
200 g  (n. 4 dl) mansikoita 
3 dl  Valio Grandi® FRESH pehmeä sitrus mehujuomaa 
1/2 prk  (á 250 g) Valio pehmeää maitorahkaa 


Kuori ja paloittele meloni sekä banaani. Irrota mintun lehdet varsistaan. Mikäli käytät pakastemansikoita, sulata niitä ensin vähän. Laita kaikki ainekset n. 1,5 litran vetoiseen kannuun tai muuhun korkeareunaiseen astiaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarjoa kylmänä janojuomana tai välipalana.

Nyt alkaa olla aika laittaa Valio Koekeittiön blogi hetkeksi kesälomille, niin kuin kirjoittajatkin. Elokuussa viimeistään palataan tai  tule sitä ennen tervehtimään meitä Seinäjoen Farmari-messuille.

Kesäterveisin,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi