Ujo kerma

Valion ruokablogi

Suklaakakku, jolla hurmaat äidin

Tänä äitienpäivänä haluan esitellä kattavasta kakkuvalikoimastamme suklaakakun, joka herkistää varmimmin äidin makuhermot. Sillä löytyykö tästä valtakunnasta äitiä, joka ei pitäisi suklaan, kermaliköörin ja kahvin makujen yhdistelmästä?

Kakkupohjasta korkeutta ja koristeita

Useat kakkukerrokset antavat juhlakakulle näyttävyyttä. Perinteisemmän kolmen kakkukerroksen sijaan, tässä kakussa on neljä kerrosta. Jotta melko raskasrakenteinen taikina (ja siksi niin mehevä!) kypsyy tasaisesti, kannattaa taikina paistaa kahdessa kakkuvuoassa. Ø 18 cm:n kokoiset kakkuvuoat mahtuvat standardiuunien paistoritilälle samanaikaisesti.

Kakkupohjasta saadaan kakkuun myös herkulliset kakunkoristeet: kakku kohoaa paistaessa hieman kuperalle ja sitä tasattaessa saadaan kakulle koristeet! Kakun pinnalla näkyvät kakkukuutiot on otettu tuosta kohonneesta kakun osasta!

Helppo ja herkullinen täyte

tuunattu maustettu rahkaTämän kakun erikoisuus on maustetusta rahkasta tehty kreemi, joka tuo suklaan lisäksi kakkuun kermaliköörin ja kahvin aromaattisen makumaailman. Täytteen voi levittää kakkukerrosten väliin (kuten kakkukuvassa), mutta jos haluaa astetta viimeistellymmän ulkonäön, niin pursotuskin on mahdollista. Rahkakreemissä käytetään irish cream & coffee -makuista uutuusrahkaa, joka on niin kertakaikkisen hyvää sellaisenaankin, että sitä voi lusikoida suoraan purkista tai tuunata purkkiin vaikka jäätelöpallolla (omakohtaista kokemusta tästä riittää 😊).

Näyttävä suklaakakku vastustamattoman herkullisella täytteellä on täydellinen kokonaisuus ihanalle äidille. Se on kakku, jonka voi rinta rottingilla nostaa myös kevään muiden juhlien kakkupöytään.

Irish cream suklaakakku

Irish cream suklaakakku

TTTyt
b
8
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
27h 15min

Valmistusaineet

5  dl vehnäjauhoja
4  dl sokeria
2  tl vaniljasokeria
2  dl kaakaojauhetta
3  rkl pikakahvijauhetta
2  tl leivinjauhetta
1  tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
kananmunaa
2 ½ dl Valio kevytmaitoa
1  dl Valio Oivariini® juoksevaa
2 ½ dl kiehuvaa vettä
Rahkakreemi
150  g Valio voita
150  g tummaa suklaata
3  dl tomusokeria
3  prk  (à 200 g) Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
Koristeluun
fudge-toffeekaramelleja
nonparelleja

Valmistusohje

  • Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, maito ja Oivariini. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.

  • Pingota leivinpaperi kahden Ø 18 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa. (Voit halutessasi tehdä kakun matalampana yhdessä Ø 23 cm:n vuoassa, paistoaika on tällöin 5 - 10 min pidempi).

  • Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä. Leikkaa kakkujen pinnalle muodostunut kohouma tasaiseksi (säästä leikatut palat koristeluun). Halkaise kakkupohjat kahteen osaan.

  • Rahkakreemi: Sulata voi ja suklaa. Lisää joukkoon tomusokeri ja rahka, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki.

  • Pursota täytettä n. 1 cm:n kerros kakkupohjien väliin. Levitä loppu täyte kakun pinnalle. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.

  • Koristele ylijäämäkakusta leikatuilla kuutioilla ja kuutioiduilla fudgepaloilla.

VINKKI
  • Kakkupohjat säilyvät hyvin peitettyinä jääkaapissa useamman päivän. Ne voi myös pakastaa. Kakku kannattaa täyttää ja koristella tarjoilua edeltävänä tai tarjoilupäivänä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Hyvää äitienpäivää!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi